Medicii Anastasiu si Ionita, la sefia Spitalului Judetean

14 iulie 2012 | 3 comentarii |

Dr. Nicolescu si-a depus deja dosarul de pensionare, iar dr. Draghici se va intoarce la sefia Sectiei de Chirurgie Plastica si Arsi.

 

Un chirurg de talie internationala si unul dintre cei mai apreciati anestezisti buzoieni, ambii cu experienta manageriala, vor forma echipa care va  conduce Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau. Cel putin aceasta este ultima dintre versiunile care circula in targ, cu sanse reale de a se concretiza, dupa venirea lui Cristi Bigiu la sefia Consiliului Judetean, care are in subordine administrativa cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet.

In afara faptului ca este si cea mai agreata dintre echipele vehiculate in ultima luna intre medicii si asistentele din spital, cei doi medici au si numeroase atuuri care-i recomanda pentru ocuparea acestor functii de conducere, mai ales in aceasta perioada in care spitalul se confrunta cu datorii catre furnizori si cu o lipsa cronica de medici.

Contactati de reporterii www.SanatateaBuzoiana.ro, cei doi medici au evitat sa confirme zvonul, dar nici nu l-au infirmat, asa cum a facut-o si presedintele Consiliului Judetean, ceea ce nu poate decat sa confirme, cel putin in parte, posibilitatea de a prelua managementul SJU.

Atat dr. Anastasiu cat si dr. Ionita detin, pe langa diplomele din domeniul profesional, si pe cea de absolvent al Scolii Nationale de Management Medical.

 

Dr. Marius Anastasiu, un chirurg pe care America l-a aclamat

 

Medicul Marius Anastasiu, seful Sectiei Chirurgie Generala a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, este unul dintre numele de referinta in comunitatea internationala a chirurgilor si s-a facut remarcat cu numeroase ocazii, drept un bun organizator si un excelent comunicator. Desi neinregimentat politic, i s-a mai propus functia de manager al SJU Buzau, dar din anumite motive acest lucru nu s-a concretizat. Acum, se pare ca va accepta sa-si sacrifice o parte din timp pentru a se ocupa de problemele spitalului.

Desi in lumina reflectoarelor se afla, in general, profesorii din centrele universitare, dr. Anastasiu sustine, iar lumea medicala internationala o confirma, ca se poate face performanta si intr-un spital de provincie. Este printre primii chirurgi romani care a operat laparoscopic, iar in urma cu 10 ani, dupa ce a prezentat un studiu de caz la un congres international, in Romania s-a schimbat modul de abordare a cazurilor de chirurgie de urgenta si traumatologie. Membru onorific sau cu drepturi depline si chiar facand parte din forurile de conducere al celor mai prestigioase societati academice romanesti, europene si americane de chirurgie, dr. Marius Anastasiu a fost desemnat, in 2004, „Fellow of American College of Surgeons”. In 2005,  infiinteaza Societatea Romana de Chirurgie de Urgenta si Trauma (SRCUT) si organizeaza primul simpozion national, cu participare internationala, al acesteia. In 2006, American Biographical Institute il desemneaza „Omul anului”, dintre sute de medici de top din lumea intreaga. Iar lista poate continua.    

 

Dr. Victor Ionita, un medic cu experienta administrativa de invidiat

 

Dr. Victor Ionita, seful Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva a SJU este, asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, unul dintre cei mai apreciati medici anestezisti buzoieni. In week-end participa si la interventiile chirurgicale oftalmologice, de chirurgie plastica sau de ortopedie care se efectueaza la Clinica OPTIMED, iar in masura in care timpul i-o permite se ocupa de neunumarate acte caritabile si proiecte destinate comunitatii locale.

Este presedinte al Colegiului Judetean al Medicilor Buzau si se afla la cel de-al patrulea mandat consecutiv, ceea ce inseamna ca stie sa pastreze o relatie colegiala cu medicii din Buzau, chiar daca in cadrul Colegiului au existat si numeroase cazuri in care s-au aplicat sanctiuni pe linie profesionala.

Si pe linie administrativa si-a dvedit de multe ori calitatile organizatorice si de comunicare, astfel ca tot de patru legislaturi consecutiv este consilier local municipal, face parte din comisia de Sanatate si a initiat sau a colaborat la redactarea unor proiecte importante, precum infiintarea Azilului Marghiloman, a doua Centre de reabilitare pentru copiii cu dizabilitati si a altor astfel de proiecte deloc usor de gestionat.Comentarii (3)

 1. Buharu Cristina spune:

  O echipa castigatoare! Am fost pacienta ambilor si am numai cuvinte de lauda. Felicitari si mult succes in continuare!

 2. Un buzoian spune:

  Sustin schimbarile cand sunt transparente si corect analizate.
  Cam totdeauna motivul real al schimbarii conducerii medicale a fost subfinantarea sistemului si nu un management defectuos. Pe de alta parte ficare garnitura politica a dorit o noua conducere medicala (de parca sanatatea are ceva in comun cu politicul in afara de finantare).
  Niciodata nu s-a analizat public daca fosta conducere chiar a gresit sau nereusitele imputate au cauze politice si de sistem.
  Daca vom continua tot asa, si nou numita conducere va avea, din pacate, aceiasi soarta nemeritata.

 3. Iuliana spune:

  In sfarsit, o echipa adevarata! Sper din tot sufletul sa se realizeze acest proiect!

Adaugati un comentariu


 

*