Accident de munca: un barbat a fost strivit de un motostivuitor, in curtea fabricii unde lucra

22 iunie 2016 | 0 comentarii |

Medicii s-au chinuit zadarnic, zeci de minute, sa-l salveze, inima barbatului a cedat dupa 30 de minute de resuscitare, leziunile suferite fiind deosebit de grave.

 

UPU-accident de munca hoeganaesUn accident de munca s-a produs, marti dupa amiaza, in jurul orei 19,00 la o fabrica de pulberi din Buzau. Un barbat in varsta de 47 de ani, care se afla in schimbul doi la serviciu, a fost strivit de un motostivuitor condus de un alt angajat, care muta un container intr-o hala de productie.

O clipa de neatentie, din partea amandurora, i-a fost fatala muncitorului de 47 de ani care a fost acrosat de containerul de mari dimensiuni care a intrat in balans, rasturnandu-se peste victima. Potrivit primelor evaluari si masuratori ale specialistilor, desi muncitorul care transporta containerul nu avea vizibilitatea obturata nu l-a vazut pe colegul sau, dar nici acesta nu a fost atent, astfel incat sa se fereasca din calea motostivuitorului, pentru a evita accidentul. Ce-i drept, in fabrica respectiva este un grad ridicat de zgomot, motiv pentru care muncitorii poarta casti de antifonare, dar in cazul respectiv acestea lipseau.

La fata locului au ajuns doua ambulante cu medici, dar ranitul nu mai prezenta semne vitale, asa ca dupa primele incercari de acordare a primului ajutor s-a decis transportarea de urgenta a victimei la Spitalul Judetean de Urgenta.

 

UPU-hol-spital_3635Mai bine de 30 de minute au oincercat medicii de la UPUn sa-l readuca la viata, dar zadarnic. Potrivit medicului de garda, dr. Angela Mazdrag, pacientul a juns la UPU „in soc cardiorespirator, dupa un traumatism prin strivire, in care a fost afectata zona toracelui. Pacientul prezenta emfizem cutanat generalizat, a fost intubat, s-au inceput manevrele de resuscitare, dar din nefericire perioada scursa intre momentul intrarii in stop cardiorespirator si pana la momentul sosirii la noi a facut imposibila resuscitarea pacientului”.

Multiplele leziuni toracice suferite sub greutatea containerului i-au fost fatale buzoianului de 47 de ani, iar medicii nu au mai putut decat sa se declare neputinciosi si sa confirme decesul.

Inspectoratul Teritorial de Munca si Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau au deschis o ancheta in acest caz, pentru a se stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul de munca, daca au fost respectate prevederile legale privind sanatatea si securitatea in munca si cine se face responsabil pentru tragedia intamplata.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*