Medicii de familie buzoieni au primit a doua transa de vaccin hexavalent

Este vorba despre aproximativ 3.600 de doze, care au ajuns la DSP la finele saptamanii trecute, adaugandu-se celor 1.050 de doze primite in prima transa de la inceputul lui aprilie.

 

vaccin copiiTrecerea la noua schema de vaccinare intrata in vigoare in data de 1 aprilie s-a desfasurat fara sincope majore, atat la Buzau cat si la nivel national. Principala temere a medicilor de familie era aceea ca nu vor primi la timp dozele de vaccin hexavalent care inlocuieste in noua schema vechiul vaccin pentavalaent, in conditiile in care, la data intrarii in vigoare a noii scheme, nimeni nu stia cand vor fi distribuite noile doze.

Acestea au ajuns la medici cu cateva zile intarziere,  Ministerul Sanatatii precizand la acel moment ca acest fapt se datoreaza producatorului, care nu a reusit sa livreze la timp, adica pana pe 1 aprilie, prima transa de vaccin hexavalent. Astfel, in cursul lunii trecute au fost distribuite in teritoriu 52.000 de doze din totalul de 571.500 achizitionate de Ministerul Sanatatii, 1.050 dintre acestea ajungand la DSP Buzau, care le-a repartizat apoi medicilor de familie.

 

Dr. Carmen Scantei

Dr. Carmen Scantei

La finele saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii a repartizat cea de-a doua transa de vaccin hexavalent, de aceasta data fiind vorba de un numar mult mai mare de doze, respectiv 140.000. Medicul Carmen Scantei, seful Compartimentului Epidemiologie din cadrul DSP Buzau, a declarat ca acestui judet i-au fost repartizate aproximativ 3.600 de doze ve vaccin din aceasta a doua transa si ca acestea au fost deja distribuite medicilor de familie, astfel ca acestia pot vaccina fara niciun fel de problema copiii de 2, 4 si 11 luni, carora le este destinat noul vaccin hexavalent.

Medicul buzoian spune ca pana la acest moment dozele primite sunt suficiente, iar vaccinarea dupa noua schema intrata in vigore de la inceputul lunii aprilie s-a desfasurat fara probleme majore.

Pana acum, Ministerul Sanatatii a distribuit aproximativ 190.000 de doze din totalul de 571.000, achizitionate pentru acest an. Si in acest caz, vaccinurile au fost achizitionate din strainatate, in situatia in care Institutul Cantacuzino, singurul producator autohton, care  ar fi putut produce vaccinurile la un pret mult mai mic,  este tras pe linie moarta.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*