Medicii specialisti, asteptati la Simpozionul International al Societatii de Biofactori

5 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Evenimentul va avea loc in data de 8 septembrie, este destinat exclusiv medicilor si are ca principala tema de discutii rolul biofactorilor in bolile metabolice.

 

conferinta congresJoi, la Bucuresti, va avea loc un eveniment stiintific cu participare internationala, organizat de Societatea Internationala de Biofactori, sub egida Fundatiei Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii. Este un simpozion adresat exclusiv medicilor, iar temele de discutie vor fi concentrate pe contributia biofactorilor, respectiv a vitaminelor, mineralelor, sau oligoelementeor in managmentul eficient al unor afectiuni, dar si rolul acestora din punct de vedere profilactic, atentia fiind centrata pe bolile metabolice, indeosebi pe diabet si complicatiile asociate.

In cadrul simpozionului se va dezbate si influenta pe care vitaminele o au asupra bolilor metabolice din perspectiva geriatriei, tinand cont ca in ultimele decenii s-a inregistrat un fenomen intens de imbatranire demografica. Procentul populatiei varstnice a crescut constant, in toate tarile, inclusiv in Romania, in timp ce tulburarile metabolice, cu precadere diabetul, sunt foarte des intalnite in randul populatiei din aceasta categorie.

 

tensiune-persoana-varstnicaImportanta aportului de vitamine si minerale pentru asigurarea necesarului functionarii optime a metabolismului, implicatiile deficientei acestor substante la nivel neurologic, precum si rolul biofactorilor in anumite afectiuni neurologice reprezinta aspecte-cheie in practica clinica a celor care asigura ingrijirea persoanelor cu afectiuni din sfera metabolica sau neurologica, sustin specialistii.

Un aport insuficient de vitamina D poate creste nu doar mortalitatea cardiovasculara si generala, ci poate fi si un factor important al numeroaselor boli cronice, precum diabetul de tip I si II, arata studiile efectuate pana acum in acest domeniu. Un numar ridicat de persoane, in special cele mai in varsta, petrec foarte putin timp in aer liber si, din acest motiv, sinteza vitaminei D, dependenta de actiunea razelor ultraviolete in piele, este insuficienta. Un factor aditional este acela ca, odata cu inaintarea in varsta, si pielea isi pierde abilitatea de a forma vitamina D.

 

screening diabetChiar daca de multe ori, in practica medicala, diferitele optiuni de tratament si datele clinice sunt factori predominanti in cercetarea modului de functionare normala a sistemului nervos, trebuie avut in vedere rolul fundamental al biofactorilor, atrag atentia specialistii. Un aport adecvat de biofactori poate ajuta in preventia si terapia sindromului metabolic si a diabetului, iar in cazul in care dieta nu reuseste sa acopere necesarul recomandat, substituirea tintita de micro-nutrienti este indicata si benefica, dupa cum s-a demonstrat stiintific.

Acestea sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate pe larg de specialisti din Romania, Ungaria si Germania in cadrul evenimentului care va avea loc joi la hotelul Ramada Parc, din Capitala.

Participarea la simpozion este gratuita, iar inscrierile se vor face pe loc, intre orele 16.30 si 17.00, la intrarea in sala care va gazdui evenimentul. In plus, evenimentul este creditat cu 5 puncte EMC.

 


Categorii: Actual, Dezbateri, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*