Mediciniștii români s-au făcut din nou remarcați pe plan internațional

18 martie 2019 | 0 comentarii |

Echipa României a fost reprezentată de 21 de studenți la adunarea generala a Federației Internaționale a Studenților în Medicină (IFMSA).

 

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a fost prezentă la cea de 68-a adunare generală a IFMSA, eveniment care a avut loc în Slovenia, în prima săptămână din martie, și a reunit peste 1.000 de studenți mediciniști din cele 127 de țări membre ale organizației internaționale. Delegația României a fost compusă din 21 de studenți, fiind vorba de această dată ce cel mai mare număr de reprezentanți pe care țara noastră i-a avut în ultimii 10 ani la acest eveniment. Ca de obicei, membrii delegației României nu au mers doar pentru a face simplu act de prezență, confirmând o dată în plus prestigiul de care se bucură pe plan mondial învățământul universitar românesc, în domeniul medical.

La eveniment, alături de cei peste 1.000 de studenți din țările membre ale IFMSA, au mai fost prezenți și reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, membrii delegației tării noastre reușind să iasă în evidență în mod pozitiv.

 

Astfel, pe parcursul sesiunilor de discuții purtate în cadrul comitetelor de Sănătate Publică, Educație Medicală, Sănătatea Reproducerii, Drepturile Omului și Schimburi Studențești, șase dintre membrii delegației României au fost cooptați într-o echipă internațională ce a reunit participanții care au reușit să de facă remarcați prin experiența și cunoștințele dobândite până acum în anii de studii.

Nu în ultimul rând, cei 21 de reprezentanți ai României s-au remarcat în Slovenia și printr-un moment artistic cu specific național pe care l-au susținut în cadrul spectacolului cultural care a făcut parte din programul manifestărilor pregătite de organizatori.

Reveniți acasă, cei 21 de membri ai delegației, care i-au reprezentat pe toți cei 25.000 de studenți la Medicină din România, au declarat că sunt pregătiți să implementeze ideile „culese” pe parcursul evenimentului, de la colegii din întreaga lume.


Adaugati un comentariu


 

*