Medicul Ion Draghici, unicul candidat la functia de director medical al Spitalului Judetean Buzau

9 august 2013 | 0 comentarii |

Tot fara contracandidat este si aspirantul la postul de director financiar contabil, Valeriu Neacsu. Ambii ocupa deja aceste functii cu delegatie, iar examenul va fi sustinut in perioda 22-28 august.

 

dr. Draghici 252Asa cum era de asteptat, astazi la ora 13,30 cand s-a invheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru posturile de director medical si director financiar-contabil la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau, pentru fiecare dintre posturi nu s-au inregistrat decat candidaturole actualilor ocupanti cu delegatie. Asa se face ca la concursul din 22-28 august, fiecare dintre cei doi va fi candidat unic.

Dr. Ion Draghici a intrat in actuala echipa manageriala la 1 marie 2013, functie pe care a detinut-o si pana in august 2012.  Medic primar in specialitatea chirurgie plastica si arsuri, sef al acestei sectii a SJU Buzau, dr. Draghici are o experienta bogata in conducere, ocupand dupa 1990 diverse functii in structurile sistemului sanitar buzoian. Este primul si singurul director general al Spitalului Judetean Buzau ales in mod democratic, dupa evenimentele din 1990, ulterior functiile de directori fiind atribuite cu sustinere politica. Tot el a infiintat la Buzau Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, unde a ocupat timp de doua mandate functia de presedinte, respectiv de presedinte al Consiliului de Administratie. De mai multe ori a fost director medical al Spitalului Judetean.

Valeriu Neacsu 561Ec. Valeriu Neacsu este pensionar MApN si ocupa, din 6 august 2012, tot cu delegatie, functia de director financiar-contabil al SJU Buzau. Are o experienta de 33 de ani in activitati financiar-contabile, in cadrul MApN, iar in perioada august – decembrie 2008 a mai ocupat functia de director financiar-contabil al celui mai mare spital buzoian, in echipa cu ec. Laura Circei.

Pentru a ramane in echipa manageriala a SJU Buzau, fiecare dintre cei doi trebuie sa treaca de probele de concurs cu cel putin nota 7,00.

Imediat ce va scapa de ststutul de interimat, echipa managerial a SJU Buzau va intra in „focuri” pentru evaluarea si acreditarea unitatii medicale, iar in functie de rezultate se va obtine finantarea serviciilor medicale in perioada urmatoare (dr. Draghici a mai parcurs, de altfel, o asemenea etapa si are experienta si in acest domeniu).


Categorii: Jobs, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*