Spitalul Rm. Sarat a scos la concurs postul de director medical

17 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Deocamdata, singuraul medic inscris in cursa este actualul director medical interimar, dr. Felicia Vasile, care si-ar dori sa aiba contracandidati.

 

Dr. Felicia Vasile

Primul dintre spitalele buzoiene care a scos la concurs si posturi de conducere este Spitalul Municipal Rm. Sarat, care in decembrie va organiza examenul pentru ocuparea functiei de director medical.

Deocamdata, singurul candidat inscris in cursa este actualul director medical interimar, dr. Felicia Vasile, care ocupa aceast functie de la inceputul lunii mai, dupa ce predecesorul sau, dr. Eugen Ranja, a demisionat.

Dr. Vasile sustine ca „este o provocare pentru care mi-as dori sa existe concurenta, o concurenta reala, din care spitalul sa se poata alege cu cea mai buna varianta, pentru a fucntiona la parametrii cei mai buni de performanta si calitate”.

Dr. Felicia Vasile este medic primar Geriatrie-gerontologie, doctor in stiinte medicale, si profeseaza in cadrul Ambulatoriului de Specialitate integrat al Spitalului Municipal Rm. Sarat din iulie 2006. In perioada august-decembrie 2008 a ocupat functia de director medical interimar, iar din mai anul acesta a revenit pe aceeasi functie, pe care acum doreste s-o ocupe prin concurs.

Dosarele de inscriere la concurs se mai pot depune, insa, pana pe 26 noiembrie, asa ca nu este exclus sa apara si alti candidati. Examenul are loc pe data de 5 decembrie si va consta intr-o proba scrisa (eliminatorie), una de sustinere a proiectului privind domeniul de activitate al postului si una de interviu.

 

Ramnicul vrea sa incheie anul cu „temele facute”

 

Conducerea Spitalului Rm. Sarat

Peste numai cateva zile, mai precis pe 20 noiembrie (test grila, eliminatoriu) si pe 22 noiembrie (interviu), Spitalul Rm. Sarat organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de sef birou RUNOS (studii superioare gradul II) si a unui post de economist I A, in cadrul Compartimentului de audit intern. Pentru a putea accede in aceste functii, candidatii trebuie sa obtina minim nota 7,00 la fiecare dintre probele de concurs.

Tot luna aceasta, respectiv pe 26 (test grila – proba eliminatorie) si 28 noiembrie (interviu), la acesta unitate medicala se va tine concursul pentru ocuparea a 2 posturi de asistent medical si a 4 posturi de infirmiera. Nota minima de adnitere este 7,00 pentru fiecare dintre cele doua probe.

De altfel, managerul Spitalului Municipal Rm. Sarat, jr. Adrian Danielescu, sustine ca vrea ca unitatea medicala pe care o conduce sa fie „cu temele facute in fata comisiei de evaluare a spitalelor”, astfel ca s-a straduit ca in mandatul sau sa se faca „multiple imbunatatiri din punct de vedere al conditiilor hoteliere si al dotarilor din unitatea medicala, cat si al organizarii si functionarii pe criterii de eficienta si calitate”.

De altfel, unitatea medicala a inaugurat anul acesta o investitie in infrastructura si dotarea Ambulatoriului integrat, de peste un milion de euro – fonduri structurale si de la Primaria Rm.Sarat, a modernizat Blocul Operator, Compartimentul de nou-nascuti, sectiile de Neurologie, Cardiologie, Radiologie si ORL, dar si Blocul alimentar si vestiarele personalului medical.

 

Se fac angajari la toate spitalele

 

Dr. Marius Anastasiu

In aceasta prioada sunt organizate concursuri pentru angajare in toate spitalele buzoiene.

Zeci de posturi de medici, asistenti medicali, moase, infirmiere, brancardieri sau personal auxiliar au fost scoase la concurs in fiecare unitate medicala, ceea ce arata penuria de personal medical din intregul sistem sanitar.

Astfel, Ambulanta organizeaza concurs pentru 5 posturi de asistent medical pe 22 noiembrie, pentru 5 posturi de ambulantier pe 22 noiembrie si pentru un post de operator registrator de urgente pe 26 noiembrie.

Spitalul Judetean de urgenta a scos la concurs nu mai putin de 40 de posturi: 22 de asistenti medicali, 12 infirmiere, doi brancardieri si cate un maseur, registrator, autopsier si ingrijitoare pentru care se organizeaza concurs pe 17 decembrie.

Spitalul Sapoca se afla in cautarea a 8 medici si a unui farmacist, pentru care insa nu s-au inscris decat „vreo patru candidati, deocamdata”, potrivit managerului, ec. Dumitru Popescu.

Majoritatea unitatilor sanitare cu paturi au si directori interimari, asa ca in perioada urmatoare ete de asteptat sa vedem si o serie de posturi de conducere scoase la concurs.


Categorii: Analiza, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*