Elibereaza-te de stres prin tehnici simple si la indemana!

17 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Multa munca, telefoane, mail-uri, sefi care cer prea multe, colegi pisalogi, gijile pentru ziua de maine… Toate acestea te pot duce rapid la epuizare psihica si fizica. Adoptand insa o rutina de eliberare a stresului, iti elibera mintea si sa te vei relaxa.

 

Inspira adanc si mareste progresiv timpul de expiratie! Asta iti va calma sistemul nervos, ne invata Timothy McCall, autor la cartii “Yoga as Medicine: The Yogic Prescription for Health and Healing”. Numararea lungimii inspiratiei si expiratiei te va ajuta sa iti dai seama cat de adanc respiri si te poate ajuta sa te perfectionezi astfel incat sa lungesti acest proces.  

 

Canta, chiar daca nu ai voce de soprana sau tenor! Daca tacerea sau/si numaratul respiratiilor te deranjeaza sau nu ti se par atragatoare, poti canta incet o melodie, pentru a atinge un efect similar. Atunci cand canti iti prelungesti in mod natural respiratia, lucru care te calmeaza.

 

Cu cat esti mai hidratat, cu atat gandesti mai bine! Atunci cand nivelul de hidratare scade sub 2%, abilitatea de a lua decizii importante sau de a realiza calcule matematice se intrerupe, spune Mike Collins, fondatorul Perfect Workday, companie axata pe cresterea eficientei fortei de munca.

 

Concentreaza-ti atentia asupra tie insuti! Inchide ochii si, pentru cateva minute, scaneaza-ti mintal corpul, incepand din varful capului, pana la talpi, apoi redirectioneaza-ti atentia catre propriul interior. In loc sa te lasi perturbat de probleme exterioare, te calmezi acordandu-ti tie insuti/insati mai multa atentie.

 

Pastreaza-ti in apropiere sau pe telefon fotografii din vacanta!

Este o alta modalitate de a scapa de stresul de la birou. Atunci cand te simti stresat(a), uite-te la o imagine placuta, inchide ochii si incearca sa iti imaginezi senzatiile pe care le-ai simtit in acel loc – mirosuri, simtiri, atingeri, gust. Iti va reveni cheful de viata si de munca.

 

Creaza-ti propriile ritualuri. In loc sa te grabesti sa-ti bei cafeaua sau sa mananci rapid o gustare, fa din aceste activitati mici ritualuri, in care sa te relaxezi, sa vorbesti „nimicuri” cu colegii. Concentreaza-te pe factorii relaxanti, nu te mai gandi, pentru moment, la munca din birou.

 

Zambeste! Zambetul este cea mai simpla manifestare pozitiva a psihicului uman si are o putere foarte mare asupra celor din jur atunci cand este sincer. Umorul este factorul opus stresului. Intr-o situatie stresanta, automat devii crispat; atunci cand razi, te eliberezi de parte din probleme.


Categorii: Mind & Spirit

Adaugati un comentariu


 

*