Medicul român Gabriel Kacso, la vârful Amethyst

12 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Director medical al companiei medicale în România, acesta a fost numit președinte al Comitetului Medical al International Amethyst.

 

Dr. Gabriel Kacso

Conferențiar doctor Gabriel Kacsó, directorul medical al Amethyst România, a fost numit președinte al Comitetului Medical Internațional Amethyst, anunță compania, printr-un comunicat.

Potrivit aceluiași document, numirea sa în una dintre cele mai importante funcții din cadrul Amethyst Internațional înseamnă o recunoaștere a calităților profesionale deosebite ale medicului român, dar și a școlii românești de radioterapie. „Această numire reprezintă recunoașterea internațională a efortului echipelor medicale din Clinicile Amethyst Romania din București și Cluj, de transpunere în activitatea noastră de zi cu zi a misiunii grupului, de a oferi pacienților o radioterapie sigură și eficientă, în timp util și la standarde europene. În același timp, ne obligă să continuăm demersul structurat educațional și de investiții în tehnologie modernă, pentru a ne menține în elita centrelor de radioterapie, cu deschiderea de noi clinici, mai aproape de cei suferinzi de cancer (…). Cu muncă asiduă, comunicare și cooperare eficientă reușim să fim parteneri de încredere pentru numeroase instituții medicale din București, Roma, Paris, Viena, Cracovia și Cluj. Mulțumesc tuturor colegilor din echipa Amethyst care, prin seriozitatea și responsabilitatea muncii cotidiene fac cinste oncologiei din România”, a declarat conf. dr. Gabriel Kacso, citat în același comunicat.

 

Gabriel Kacsó este Medic primar cu dublă specialitate, Radioterapie, și Oncologie Medicală, în cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” Cluj (IOC). Este doctor în Medicină din 2005 și cadru didactic al UMF Cluj-Napoca și a implementat și dezvoltat în România radioterapia conformațională și brahiterapia în cancerul de prostată. Este autor și co-autor la peste 50 de articole științifice, peste 15 cursuri și manuale universitare și postuniversitare, 5 cărți de specialitate.

Cu o îndelungată carieră medicală, Gabriel Kacsó este coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj, de la deschiderea acestuia, în octombrie 2014. A urmat stagii de perfectionare la Paris, Nisa și Viena. Conferențiar Universitar la UMF „Iuliu Hațieganu” Catedra de Oncologie, el este coordonatorul Cercului Științific Studențesc de Oncologie. Domeniile de interes special sunt uro-oncologia și brahiterapia ginecologică, mamară, digestivă și ORL.

Ciprian Casian, CEO Amethyst România, consideră că această recunoaștere este un motiv de mândrie și „o recompensă extraordinară”, medicul Gabriel Kacsó fiind „o personalitate medicală extrem de apreciată” în cadrul grupului.  

Amethyst Internațional operează clinici din Franța, Polonia, Italia și urmează să deschidă clinicile din Austria și Germania, filosofia grupului fiind aceea că pacientul oncologic, indiferent de țara din care provine, trebuie să fie tratat identic.

 


Adaugati un comentariu


 

*