MedLife, considerata „Cea mai buna companie din Europa Centrala si de Est” de pe piata de capital

15 septembrie 2017 | 0 comentarii |

La Gala Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est, de la Varsovia, operatorul privat de sanatate MedLife a fost premiat, alaturi de Bursa de Valori Bucuresti.

 

Premii Varsovia (sursa foto BVB)

Eveniment de marca al pietei de capital din Europa Centrala si de Est, cea de-a treia editie a Premiilor Pietei de Capital din Europa Centrala si de Est de la Varsovia a fost un prilej de recunoastere internationala a eforturilor si a proiectelor derulate de Bursa de Valori Bucuresti, in ultimii ani, se arata intr-un comunicat de presa al operatorului pietei de capital din Romania.

Trei premii au fost acordate la Gala Premiilor organizata de Biznis Polska, unde fost peste 80 de nominalizari, la 19 categorii.

Astfel, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost premiata ca fiind „Cel mai bun departament de Relatii cu Investitorii al unei companii listate din Europa Centrala si de Est”, iar una dintre cele mai nou listate companii si totodata cel mai mare operator privat de sanatate din Romania, MedLife, a primit premiile pentru „Cea mai buna companie din Europa Centrala si de Est” si „Cea mai mare crestere a pretului actiunilor”.

 

Juriul, format din peste 30 de experti din comunitatea financiara regionala si internationala, a decis ca trei dintre premii sa fie atribuite celor doua entitati romanesti, care au inregistrat performante deosebite in ultimul an.

Presedintele BVB, Lucian Anghel, considera ca „recunoasterea internationala a eforturilor Bursei de Valori Bucuresti demonstreaza inca o data dimensiunea si impactul proiectelor derulate de BVB in ultimii ani. Relansarea pietei primare de emisiune de actiuni este remarcata de comunitatea internationala, iar listarea MedLife aduce Romania in prim-planul regiunii, aratand dinamisnmul pietei si randamentele oferite investitorilor. Am obtinut acum inca un semnal important cu privire la potentialul pietei romanesti de capital, cu ecou in centrul financiar regional”.

La randul sau, Daniela Serban, directorul departamentului de Relatii cu Investitorii si Relatii Publice al BVB, subliniaza ca „echipa de Relatii cu Investitorii a BVB mentine un contact direct cu investitorii, dar se implica activ si in dezvoltarea de noi modalitati de comunicare, fiind un lider al pietei in acest domeniu si un laborator de noi idei”.

 

Mihai Marcu

Presedintele Consiliului de Administratie al Companiei medicale MedLife, Mihai Marcu, a remarcat cu acelasi prilej ca este important faptul ca un business romanesc este recunoscut pentru performanta obtinuta la nivel european, cu atat mai mult cu cat o face la Bursa de Valori Bucuresti. „Suntem extrem de onorati de aceasta distinctie. Fara indoiala ca politica de achizitii, succesul de a integra companii, alaturi de managementul fondatorilor romani, a adaugat valoare activitatii noastre. Speram ca tot mai multi investitori sa vina catre Bursa de Valori Bucuresti si tot mai multe companii sa inteleaga ca drumul spre performanta trece prin guvernanta, finantare si prin alte mijloace decat private equity sau creditare comerciala si sa aleaga sa devina publice”, a declarat Mihai Marcu.

MedLife, companie unde pachetul majoritar este detinut de familia Marcu (51%), a fost listata la cota Bursei de Valori Bucuresti in decembrie anul trecut, iar in primele sase luni ale acestui an si-a triplat profitul net, in conditiile unei cresteri cu 28,76% a cifrei de afaceri, la 301,09 milioane lei, de la 233,84 milioane lei in perioada similara a anului trecut. MedLife (simbol M) a realizat in primul semestru al acestui an venituri operationale de 310,41 milioane lei, cu 32,50% mai mari decat cele de 234,27 milioane lei din S1 2016.

 

In perioada urmatoare, furnizorul de servicii medicale private MedLife intentioneaza lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare totala de 274,2  milioane lei, cu o dobanda de maxim 4,9% pe an si scadenta la 7 ani, potrivit unei decizii luata in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor companiei, din 13 septembrie.

Emisiunea se poate realiza, in functie de conditiile de piata si de nevoile de finantare ale societatii, in cadrul unei singure emisiuni sau prin intermediul mai multor emisiuni, in cadrul unui program de oferta, iar titlurile vor fi tranzactionate in cadrul Pietei reglementate de obligatiuni corporative (Segmentul Principal) administrat de Bursa de Valori Bucuresti.

Actionarii Medlife au aprobat, de asemenea, si majorarea capitalului social, cu maxim 650.000 de lei, in termen de trei ani, prin una sau mai multe emisiuni de actiuni noi. Numarul total al actiunilor noi nu va depasi 2,6 milioane actiuni, de la valoarea actuala de 5,023 milioane lei pana la valoarea maxima a capitalului social de 5,67 milioane lei.

MedLife estimeaza pentru 2017 venituri de 617,2 milioane lei, in crestere cu 17% si un profit operational de 44,9 milioane lei, mai mare cu 32% fata de 2016.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*