Ministerul Sănătății începe dotarea spitalelor cu CT și RMN

6 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

14 Computer Tomograf, 24 aparate de Rezonanță Magnetică și 21 de sisteme informatice PACS vor ajunge în spitalele județene și din Capitală care nu dețin aceste echipamente medicale.

 

Ministerul Sănătăţii (MS) anunță că demarează, săptămâna viitoare, programul de dotare cu echipamente medicale de rezonanță magnetică nucleară (RMN) și computer tomograf (CT) a spitalelor judeţene și din Capitală care nu dețin aceste echipamente, conform Programului de Guvernare.

Dacă scapă, luni, de remaniere, ministrul Florian Bodog va semna, marți, 9 ianuarie 2018, contractele pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT) și 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN), precum și a 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN etc), se menționează într-un comunicat remis de Biroul de presă al MS.

În același comunicat se menționează că Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate după 2017.

Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice”, subliniază Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al MS.

Ceremonia de semnare a contractelor va avea loc la Palatul Victoria.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*