Ministrul se schimba, protestele continua

Sindicalistii de la Sanitas au anuntat ca demisia lui Patriciu Achimas Cadariu nu a modificat calendarul protestelor programate pentru aceasta perioada, asa ca actiunile de pichetare a sediilor ministerelor continua pana la sfarsitul saptamanii.

 

Sanitas - MSPrima zi de interimat a premierului Ciolos la conducerea Ministerului Sanatatii este marcata de o actiune de protest desfasurata chiar in fata institutiei, protest la care participa cateva sute de sindicalisti din cadrul federatiei Sanitas.

Nu este vorba despre o actiune spontana, ci de un eveniment prevazut in calendarul protestelor programate de confederatia sindicala, ai carei reprezentanti au protestat si eiri, la Ministerul Muncii, prilej cu care au anuntat ca demisia lui Cadariu nu va schimba cu nimic acest calendar. Cu alte cuvinte, ministrii se schimba dar problemele raman, astfel ca sindicalistii vor continua, pana vineri, seria de proteste demarate ieri. „Demisia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, nu schimba programul actiunilor sindicale Sanitas si ii asiguram pe salariatii din sistemul sanitar si sistemul de asistenta sociala ca solutionarea revendicarilor Sanitas este prioritara pentru Federatia noastra si in acest sens vom continua toate pichetarile anuntate pentru  perioada 9-13 mai”, se arata intr-un comunicat al Federatiei, remis la scurt timp dupa ce demisia fostului ministru a fost aprobata de premier.

 

Sanitas1Pe tot parcursul acestei saptamani vor fi organizate adunari publice in fata Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor Publice, astazi fiind randul Ministerului Sanatatii care a fost pichetat timp de cateva ore de protestatari si apoi al Ministerului Finantelor unde protestatarii au inmanat ministrului Anca Dragu un memoriu cu revendicarile salariatilor din Sanatate si Asistenta Sociala.

Principalele revendicari ale sindicalistilor sunt legate de eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, de asistenta sociala si medico-sociala, majorarea salariala cu 25 la suta in 2016, reglementarea timpului de munca pentru medici, implicit plata corecta a garzilor, deblocarea si finantarea posturilor de specialitate, reglementarea functionarii retelei de medicina scolara si respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar.

 

Sanitas - protest - ministrul MunciiIn cursul zilei de ieri a fost pichetat sediul Ministerului Muncii, iar cu aceasta ocazie, o delegatie a Federatiei Sanitas a  purtat discutii cu ministrul Muncii, Dragos Paslaru. La finalul intalnirii, acesta a iesit sa discute cu membrii Sanitas prezenti la pichetare si le-a cerut un ragaz de cateva zile pentru a putea veni cu un raspuns concret din partea Guvernului privind Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale din sistem.

In cursul saptamanii trecute, acelasi subiect a fost discutat si de reprezentantii Federatiei Hipocrat, Sindicatului Promedica si Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania cu oficiali din Ministerul Sanatatii. Cu aceasta ocazie, sindicalitilor li s-a comunicat ca fondurile din bugetul ministerului  se aloca in functie de prioritati, iar sumele ce revin sectorului de Sanatate nu permit aplicarea tuturor modificarilor cerute de acestia.

 

GALERIE FOTO (sursa SANITAS)


Adaugati un comentariu


 

*