Eroii din Afganistan, Cetateni de Onoare ai Judetului

Decizia a fost aprobata astazi, in cadrul unei noi sedinte extraordinare a Consiliului Judetean. Maine, Adrian Vizireanu si Iulian Dumitrescu vor fi inmormantati cu onoruri militare in Cimitirul Eroilor din municipiu.

 

Cei doi militari căzuţi la datorie vor fi avansaţi la gradul de sublocotenent post-mortem FOTO MApNAu trecut doar 10 zile din luna mai, dar Consiliul Judetean Buzau s-a intrunit deja in doua sedinte extraordinare pe aceasta luna, ultima dintre ele avand loc in acesta dimineata.

Pe ordinea de zi s-au aflat trei proiecte de hotarare, insa in urma evenimentelor tragice petrecute in ultimele zile a fost adaugat, in ultimul moment, si o propunere referitoare la cei doi militari buzoieni care si-au pierdtu viata in Afganistan la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce se aflau in misiune.

Ei au fost repatriati in cursul zilei de ieri si tot ieri, cu prilejul Zilei Independentei, au fost inaintati la gradul de sublocotenent post-mortem, de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Aseara, Iulian Dumitrescu si Adrian Vizireanu au ajuns la familiile indoliate din Buzau, iar maine vor fi inmormantati cu onoruri militare in Cimitirul Eroilor din muncipiu.

In semn de omagiu pentru cei doi militari cazuti la datorie, in cursul zilei de ieri a fost intrerupta campania electorala in judet, iar astazi a fost aprobata cu unanimitate de voturi propunerea de decernare a titlului de Cetatean de Onoare al Judetului, fiecaruia dintre ei.

 

CJ - sedinta 10 mai 2016Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, spune ca sugestia a venit din partea Ministerului Apararii, iar autoritatile locale au considerat un gest firesc sa le acorde celor doi militari aceasta distinctie post-mortem, in semn de apreciere pentru sacrificiul lor.

Intrucat timpul avut la dispozitie a fost foarte scurt, nu s-a putut intocmi documentatia necesara pentru ca proiectul de hotarare sa fie supus aprobarii in sedinta de astazi, insa acest lucru se va intampla la sfarsitul lunii, in cadrul sedintei ordinare.

Deocamdata a fost aprobata doar propunerea de a le acorda celor doi militari titlul de cetatean de onoare, iar proiectul va fi supus la vot in sedinta ordinara cand, cu siguranta, va fi aprobat tot in unanimitate.

 

militari buzau

Trupul sublocotenentului post-mortem Iulian Dumitrescu a fost depus la locuinta familiei sale din Smeeni, in timp ce colegul sau, sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu se afla depus la capela Cimitirului Eroilor din Buzau. Ambii militari vor fi inmormantati in cursul zilei de maine, in Cimitirul Eroilor din Municipiul Buzau, cu onoruri militare. La ceremoniile funerare sunt asteptati sa participe reprezentanti ai administratiei locale si centrale, ai Ministerului Apararii si militari din cadrul Garnizoanei Buzau.

Un al treilea erou buzoian aflat in Teatrul de operatii din Kandahar, Bogdan Dragomir, a fost ranit in acelasi incident in care camarazii sai si-au pierdut viata. Acesta se afla in prezent internat intr-un spital militar din Germenia si, potrivit Ministerului Apararii Nationale, medicii spun ca gloantele care l-au ranit nu au atins organe vitale, iar starea sa este in prezent stabila, fiind optimisti in privinta sanselor sale de recuperare.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Gela Camelia Dragan spune:

    Ne plecam capul in fata lor si odihna vesnica!

Adaugati un comentariu


 

*