Note de 2 si 3 cu duiumul, la concursul pentru personal medical auxiliar de la SJU Buzau

Mai grav este ca s-au obtinut puctaje extrem de slabe si la postul de asistent medical principal la Medicina Legala, unde candidatii se presupune ca ar fi trebuit sa aiba experienta, dar cea mai mare nota a fost doar 6,5 si cel mai slab candidat abia s-a ridicat la nota 2,9.

 

concurs asistenti-119Vai de sanatatea noastra! Din ce in ce mai putini oameni pregatiti intra in sistemul medical romanesc, iar rezultatele obtinute la concursurile de angajare o dovedesc din plin. Chiar daca scolile sanitare scot mii de absolventi anual, iar sindicatele au obtinut salarii motivante pentru cei care ar putea avea grija de sanatatea noastra, se pare ca trebuie sa ne multumim in continuare cu cei mai slab pregatiti, mai ales odata cu pensionarea celor pentru care scoala sanitara insemna cu adevarat sa stie sa salveze viata pacientului.

 Spitalul Judetean Buzau a anuntat rezultatele probei scrise la concursul organizat pentru ocuparea unor posturi de brancardieri, infirmiere si ingrijitoare in cadrul sectiilor unitatii medicale si la Unitatea de Primire Urgente (UPU),  iar in listele publicate la avizierul spitalului si pe site, cea mai mare pondere o au „respinsii”. Mai mult de jumatate dintre candidatii care s-au prezentat la examenul sustinut luni s-a dovedit ca venisera doar pentru a face act de prezenta, fiind total nepregatiti pentru a obtine cel putin cel 50 de puncte necesare promovarii probei scrise.

 

asistenti-108In aceeasi zi a fost sustinuta si proba scrisa pentru ocuparea unui post de asistent medical principal la Serviciul de Medicina Legala, post pe care au concurat sapte candidati, dar patru dintre ei nu au reusit sa obtina minumul de 50 de puncte necesare pentru a promova in etapa urmatoare, a interviului. Nici cei trei candidati care au promovat proba scrisa nu au avut rezultate foarte stralucite. Desi angajatii de la Medicina Legala au unele dintre cele mai mari venituri din sistemul medical, iar un asistent medical principal se presupune ca stie tot ce trebuie, pentru a promova un examen, in urma concursului de la Spitalul Judetean, cea mai buna notare a fost de doar 65 de puncte (adica nota 6,5), obtinut de Gratiela Constantin, in timp ce urmatorul candidat admis a obtinut 64 de puncte, iar cel de-al treilea, 52 de puncte, putin peste limita minima. In ceea ce ii priveste pe candidatii repsinsi, acestia au obtinut punctaje cuprinse intre 42 si 29 de puncte, iar sansele de a obtine un punctaj de promovare in urma unei eventuale contestatii sunt ca si nule.

 

UPU Buzau_0846La fel de nepregatiti au fost si candidatii care au aspirat la ocuparea unuia din posturile de infirmiera debutanta in sectiile spitalului. Dintre cei 146 de candidati inscrisi, la examenul de luni s-au prezentat 135, ceilalti noua absentand si fiind respinsi din start, iar dintre cei care au sustinut proba scrisa, doar 63 au reusit sa se califice pentru interviu, 17 dintre acestia, „la limita”, intrucat au obinut 50 de puncte. Cel mai bun punctaj a fost obtinut de Cristina Doinita Burlacu, care a fost notata cu 96 de puncte, in timp ce a doua clasata, Mirela Gabriela Cristescu, a fost notata cu 88 de puncte. In ceea ce-i priveste pe candidatii respinsi, cel mai mare punctaj a fost de 46 de puncte, iar ultimul pe lista, cu cea mai slaba notare, a obtinut doar 18 puncte.

 Pentru cele 19 posturi de ingrijitoare, la concurs s-au inscris 74 de candidati, insa la proba scrisa s-au prezentat luni doar 65. Dintre acestia, 35 s-au calificat pentru proba de interviu, iar 30 au fost repsinsi, obtinand punctaje intre 46 si 18 puncte. Cel mai bine pregatita s-a dovedit a fi Mihaela Iolanda Ionita, care a obtinut cel mai mare punctaj, fiind notata cu 90 de puncte.

In fine, pentru postul de brancardier pe sectiile spitalului, s-au inscris 33 de candidati, dintre care la proba scrisa s-au prezentat 31. Cei mai multi dintre acestia au venit doar pentru a face act de prezenta, dovedindu-se straini de subiectele testarii. Doar opt din cei 31 de candidati au obtinut punctaj de pomovare, iar cea mai buna notare a fost de 66 de puncte.

 

Imagini examenul din octombrie

Imagini examenul din octombrie

Tot luni s-au sustinut si probele scrise pentru ocuparea unor posturi de asistent si personal medical auxialiar la sectia UPU a spitalului. Astfel, pentru posturile de asistent medical debutant, dintre cei 33 de candidati care s-au prezentat la concurs, doar doi au reusit sa promoveze proba scrisa, punctajul obtinut fiind insa unul destul de slab, de 59,75 si 50,25. Pentru postul de infirmiera debutanta la UPU s-au prezentat trei candidate, iar toate trei au fost respinse, in timp ce pentru postul de ingrijitoare, ambele candidate care au sustinut ptoba scrisa au fost admise pentru interviu.

Pentru cele doua posturi de brancardier in cadrul aceleiasi sectii s-au prezentat la concurs 10 candidati, insa doar unul a reusit sa promoveze, obtinand 60,50 de puncte. Sa ne mai miram de ce se intampla atatea nenorociri in sistemul medical?

S-au publicat si rezultatele contestatiilor depuse in urma probei scrise pe care candidati pentru un post de asistent medical debutant au sustinut-o in data de 9 martie. Au fost primite cinci contestatii de la candicati care obtinusera intre 42 si 48 de puncte, insa in urma acestui demers, acestia nu au reusit sa obtina minumul de 50 de puncte pe care si-l doreau. Patru dintre candidatii care au facut contestatii au ramas la acelasi punctaj iar unul chiar a fost depunctat, fiind notat cu 43 de puncte in loc de 47, dupa analizarea contestatiei.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (6)

 1. Ramona Ilie spune:

  Buna ziua! Haideti sa nu mai judecam persoanele care macar au avut curajul sa participe, nemaivorbind de cei care au fost admisi… Daca intrebarile si raspunsurile ar fi fost atent alese si verificate de comisii s-ar fi observat ca mare parte din ele sunt interpretabile si ca au raspunsuri gresite. Dar e foarte usor sa dai copy- paste si sa nu te intereseze de ce stie sau a invatat candidatul. Intra cine intra, castiga cine a invatat ca papagalul niste teste de pe internet si nu a judecat deloc din pct de vedere medical ce a incercuit acolo. Nu mai vorbim de faptul ca la intrebarile cu raspuns multiplu, daca ai dat un raspuns din doua sau trei din patru, intrebarea a fost anulata. Asta nu inseamna ca acel om nu a invatat sau nu stie, ci ca a avut o scapare minora poate. Nu suntem roboti sa retinem atatea sute de pagini invatate in 3 saptamani. Kibitii de pe margine, ar tb sa-si tina gura deocamdata!

 2. Gicu Stefan spune:

  Doamnelor exigente, decat de loc mai bine faci o selectie de dosare si rezolvi problema. Altfel pana la revelion tot organizezi concursuri. Si ai speranta ca cei selectati sigur vor invata.

 3. Lungu Liliana spune:

  Nu trebuie sa ne miram, gradul de pregatire zero, importanta e Diploma, sa poata profesa pentru buzunarul lor, nu pentru sanatatea noastra.

 4. Geta Costache spune:

  Grav, foarte grav… Cine a trecut prin probleme de sanatate, stie ce vreau sa spun…
  Daca nu esti pregatit, nu te prezenta la examen… Noi ne punem viata in miinile acestor persoane… mai bine sa renunte, si asa o sa fim si noi in siguranta…

 5. Raducanu Mariana spune:

  Ne mai miram ca bietii copii se infecteaza de la branule!

 6. Nina Oprea spune:

  Acesta e gradul de pregatire, sa nu ne miram; nu numai in sanatate…

Adaugati un comentariu


 

*