Noua Unitate de Primire Urgențe a SJU Buzău devine funcțională în această vară

28 martie 2024 | 0 comentarii |

Licitațiile pentru achiziția de echipamente medicale amână din nou inaugurarea și darea în folosință a noii secții a Spitaului Județean de Urgență.

 

Consiliul Județean Buzău a supus aprobării o nouă hotărâre prin care se actualizează Programul de achiziții publice al proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”, în ședința din 28 martie. Finalizarea proiectului început în 2020, care ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2023, amânată inițial pentru luna martie, a fost din nou amânată, din cauza reluării licitațiilor pentru achiziția unor loturi de echipamente medicale, care au tergiversat dotarea completă a noii secții, forma actualiztă a Programului de achiziții publice fiind aprobată astăzi, de consilierii județeni.

„Construcția este finalizată, s-au realizat și dotările cu mobilier și o parte din aparatura medicală, dar a fost neceară reluarea procedurii de achiziție pentru anumite echipamente medicale. Imediat ce acestea vor fi primite, noua Unitate de Primire Urgențe, care s-a realizat la standarde europene, va fi dată în folosință. Cu siguranță acest lucru se va întâmpla în această vară. Această investiție, coroborată și cu celelalte realizate în spital, sperăm să atragă și medicii la Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Începute în 2022, potrivit contractului semnat cu constructorul, lucrările pentru construirea și dotarea noii UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cea mai mare investiție făcută în ultimii ani în sistemul medical buzoian, ar fi trebuit să fie gata la 31 decembrie 2023.

Președintele C.J. Buzău a explicat că ordinul de începere a lucrărilor de realizare a unei noi unități de primiri urgențe a fost dat încă din anul 2022, lucrările au început rapid, dar pe parcurs au apărut diverse probleme care au făcut imposibilă respectarea termenului de finalizare. Cel mai recent termen avansat de autoritățile buzoiene a fost martie 2023, dar nici acesta nu a fost respectat, din cauza procedurilor de achiziție a aparaturii medicale și altor dotări necesare noii secții.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui nou corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil, suprafaţa totală fiind extinsă la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi la subsol, unde a fost amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Valoarea totală a investiției depășește 25 de milioane de lei, finanțarea fiind realizată cu fonduri europene și de la bugetul județului.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*