Noutati pentru pacientii care pot beneficia de tratamentul fara interferon

7 octombrie 2015 | 0 comentarii |

CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru acest tratament si a stabilit care sunt documentele pe care trebuie sa le contina dosarele pacientilor.

 

depozit de medicamente unifarmCasa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) transmite ca la inceputul acestei luni a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C, in baza caruia vor beneficia de tratament pacientii cu stadiul de fibroza F4. Anuntul oficial a fost facut abia ieri, prin intermediul unui comunicat in care se explica si pasii pe care pacientii ii vor avea de urmat pentru a beneficia de un astfel de tratament.

Conform documentului, in perioada imediat urmatoare,  comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sanatatii vor elabora criteriile de includere in acest nou tratament revolutionar, iar medicamentele pentru pacientii care indeplinesc aceste criterii se vor prescrie in baza aprobarii emise de catre Comisia de experti pentru afectiuni hepatice de la nivelul CNAS.

 

medicamentePrescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului se va face de catre medici de specialitate din 9 centre medicale aflate in  Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara si Oradea. Conform aceluiasi comunicat remis de CNAS, semnatarul contractului incheiat la 1 octombrie trebuie sa comunice, in maxim 10 zile lucratoare, Casei de Asigurari de Sanatate, lista laboratoarelor care vor efectua gratuit investigatiile necesare a fi depuse la dosarul de aprobare a tratamentului fara interferon, lista ce va fi apoi facuta publica pe site-ul institutiei.

Dosarele pacientilor care indeplinesc criteriile si doresc sa beneficieze de acest nou tratament bazat pe medicamente fara interferon trebuie sa contina mai multe documente care pot fi gasite aici pe site-ul CNAS. Totodata, CNAS a publicat si un document adresat pacientilor, cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon, precum si alte informatii privind investigatiile necesare includerii in tratament. Pacientii mai trebuie sa stie ca dosarul intocmit in vederea aprobarii trebuie sa fie  depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*