Numarul virozelor, in scadere la Buzau

21 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

In ultima saptamana, peste 1.600 de buzoieni au fost diagnosticati cu afectiuni de sezon. Peste 1.100 dintre acestia sunt copii. Gripa ocoleste, deocamdata, Buzaul.

 

Buzoienii au ajuns in numar mare la cabinetele medicilor de familie si la cele ale medicilor pediatri, in ultima saptamana, dar afectiunile de sezon au inregistrat o usoara scadere fata de sapatamana precedenta, atat ca numar cat si ca intensitate.

1.661 de persoane au fost diagnosticate de medicii buzoieni cu afectiuni ale cailor respiratorii superioare (IACRS) si pneumonii, cu 242 de cazuri mai putin decat in saptamana precedenta si cu 1.364 de cazuri sub numarul celor inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai multe imbolnaviri continua sa se inregiostreze in randul copiilor. „In urma centralizarii raportarilor medicilor din teritoriu, Directia de Sanatate Publica (DSP) Buzau a stabilit ca in ultima saptamana au fost diagnosticate cu IACRS 1.262 de persoane, 11 dintre acestea necesitand internare in spital, forma de boala prezentata fiind mai grava. In aceeasi perioada au fost diagmosticate 399 de cazuri de pneumonie, in 52 dintre acestea impunandu-se internarea si supravegherea medicala stricta.  Cele mai multe cazuri de afectiuni de sezon s-au inregistrat la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani, si tot din aceste categorii de varsta au fost si cele mai multe spitalizari”, a precizat Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al DSP Buzau, mentionand ca in acest sezon nu a fost diagnosticat niciun caz de gripa.

In aceasta perioada este in curs de derulare si vaccinarea antigripala. Directia de Sanatate Publica Buzau a primit 5.500 de doze de vaccin gripal, dintre cele 30.000 comandate pentru acest sezon. Acestea au fost distribuite unitatilor medicale, unitatilor de asistenta sociala si MAI, unde imunizarea este in toi. Zielel acestea se asteapta o npoua transa de vaccin gripal, pentru a se distribui si catre cabinetele medicilor de familie

Potrivit catagrafierii realizata in teritoriu si centralizata de DSP, in judetul Buzau este nevoie ca cel putin 30.000 de persoane din grupele de risc sa fie imunizate, pentru ca sunt incadrate in grupele cu risc crescut de a face forme complicate de boala in cazul contractarii virusului gripal. 17.770 dintre acestea sunt persoane cu afectiuni cronice, mai varstnice de 65 de ani.

Ministerul Sanatatii a achizitionat un milion de doze de vaccin gripal pentru acest sezon.


Categorii: Stiri

Adaugati un comentariu


 

*