Nume de referinta ale medicinei mondiale, la Scoala de Vara de Neurologie din Romania

Cea de-a XI-a editie a evenimentului se desfasoara la Eforie Nord, concomitent cu reuniunea Academiei Mondiale de Neurotraumatologie Interdisciplinara.

 

scoala de vara neurologieZilele acestea se desfasoara, la Eforie Nord, cea de-a XI-a editie a Scolii Internationale de Vara de Neurologie. Cu aceasta ocazie, numeroase personalitati medicale de renume international, din acest domeniu, sunt prezente in Romania pentru a participa la lucrarile ce se desfasoara in perioada 3-7 iulie.

Evenimentul este organizat de Fundatia Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii si Societatea de Neurologie din Romania, in colaborare cu un consortiu international de universitati, sub egida Federatiei Mondiale de Neuroreabilitare si a Federatiei Europene a Societatilor de Neuroreabilitare.

Avem in fiecare an teme specifice, de interes major pentru cercetarea stiintifica si pentru sanatatea publica, teme pe care le reluam dar, in acelasi timp, de fiecare data avem si teme noi“, a spus prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si unul dintre coordonatorii evenimentului. Principalele subiecte abordate in editia din acest an a Scolii de Vara sunt legate de traumatismele craniocerebrale, scleroza multipla, neuropatiile periferice, boala Parkinson si Alzheimer sau accidentul vascular cerebral, suferinte neurologice care afecteaza anual milioane de oameni, la nivel mondial.

 

a 11-a editie a scolii de vara de neurologieScoala de vara nu este insa singurul eveniment important din domeniul neurologiei care are loc zilele acestea la malul marii. In paralel se desfasoara lucrarile celei de-a paisprezecea reuniuni a Academiei Mondiale de Neurotraumatologie Interdisciplinara. Astfel, la Eforie Nord sunt prezenti in aceste zile aproximativ 200 de specialisti in domeniul neurologiei, din 18 tari, printre care se numara cercetatori de top, personalitati din mediul academic si universitar, medici specialisti, dar si rezidenti romani si straini, care vor aborda cele mai complexe teme neurologice ale momentului.

Dr. Dafin Muresanu a declarat la deschiderea lucrarilor scolii de vara ca „este meritoriu pentru neurologia romaneasca si pentru medicina in general, ca un astfel de eveniment care integreaza abordarea atator patologii, atat din punct de vedere clinic, cat si din perspectiva cercetarii stiintifice medicale de varf, a ajuns astazi la cea de-a XI-a editie si reuneste si anul acesta specialisti de top din neurologia mondiala”.

 

scoala de vara neurologieMilioane de oameni din intreaga lume sunt afectati, anual, de traumatismele craniocerebrale, scleroza multipla, neuropatii periferice, boala Parkinson, Alzheimer sau accident vascular cerebral.

Scleroza multipla este considerata una dintre cele mai invalidante boli ale adultului tanar, iar majoritatea cazurilor de traumatisme caraniocerebrale se inregistreaza tot in randul tinerilor.

In ceea ce priveste celelalte afectiuni, depistarea lor la varste din ce in ce mai tinere este un semnal de alarma pentru specialisti.

In acest context, temele principale aflate in discutie in cadrul celor doua manifestari stiintifice vor viza modalitatile de prevenire a acestor afectiuni, cele mai noi tratamente aparute la nivel mondial, metodele inovative de reabilitare neurologica.

Dr. Dafin Muresanu a mai precizat ca prin organizarea acestei noi editii a Scolii Internationale de Vara de Neurologie se deoreste extinderea programelor educationale si transpunerea cercetarii stiintifice in practica clinica.

 


Adaugati un comentariu


 

*