O asistenta medicala din Buzau are nevoie urgenta de sange

7 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Mariana Tanasescu a fost victima unui accident violent si se afla internata in Spitalul Floreasca din Capitala. Are nevoie de sange A2 pozitiv.

 

Mariana Tanasesu si dr. Maria Albu

Mariana Tanasesu si dr. Maria Albu

Asistenta medicala de radiologie Mariana Tanasescu, impreuna cu fiica sa de numai 11 ani, au fost victimele unui accident de circulatie, duminica la pranz, pe DN1B, Buzau-Ploiesti, in zona localitatii Merei. Potrivit IPJ Buzau, un sofer in varsta de 61 de ani, din Prahova, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, a intrat pe contrasens si a intrat violent in masina condusa regulamentar de asistenta medicala din Buzau, in varsta de 38 de ani, in care se afla cu fiica ei.

In urma impactului, masina in care se afla Mariana Tanasescu a fost aruncata pe camp, unde s-a rasturnat, aceasta neavand timp sa evite accidentul, in ciuda prudentei cu care circula in trafic. La fata locului s-au deplasat mai multe ambulante, care au preluat cele trei victime si le-au transporatat la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, pentru ingrijiri medicale.

Din fericire centurile de siguranta le-au salvat viata, fetita a suferit traumatisme usoare, dar soferita a fost victima unor traumatisme grave de bazin si de femur, care au dus si la pierderea unei cantitati foarte mari de sange, punandu-i viata in pericol.

Medicii buzoieni au reusit sa o stabilizeze, dar pentru ca exista riscul unor complicatii majore, asistenta medicala Mariana Tanasescu a fost trimisa la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

 

As. med. Mariana Tanasescu

As. med. Mariana Tanasescu

Dupa aproape trei zile de Terapie Intensiva i-au fost restabilite functiile vitale, iar in zilele urmatoare ar trebui sa fie supusa mai multor operatii. Din pacate, criza de sange care persista in spitalele romanesti face imposibila interventia, astfel ca toti cei care doresc sa ajute o tanara mama, care isi creste singura cei doi copii, sunt rugati sa doneze la cel mai apropiat Centru de transfuzii, mentionand ca sangele donat este pentru Tanasescu Mariana, din Buzau, in varsta de 38 de ani, internata la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Este tragic ce s-a intamplat. Suntem cu totii marcati de faptul ca din cauza unui sofer imprudent, aceasta tanara asistenta va fi, probabil, imobilizata un an de zile, desi isi creste singura cei doi copii. Urgenta mare este, insa, acum, nevoia de sange, pentru a putea fi salvata. De aceea, rog pe toti cei care macar odata au beneficiat de servicile ei de radiologie, in cabinetul din Policlinica N. Titulescu din Buzau, sa faca un gest de bunavointa si sa o ajute, donand sange, pentru a putea fi operata”, spune, prinre lacrimi, dr. Maria Albu.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*