O noua asociatie in industria farma

27 iulie 2016 | 0 comentarii |

Aceasta a fost constituita pentru segmentul de medicamente fara prescriptie, suplimente alimentare si dispozitive medicale pentru ingrijire personala.

 

suplimente nutritiveIn industria farmaceutica romaneasca a fost constituita recent, Asociatia Romana a Producatorilor de medicamente fara prescriptie, suplimente alimentare si dispozitive medicale (RASCI). Potrivit unui comunicat de presa al noii asociatii, aceasta „isi propune sa genereze un demers comun la nivelul principalelor entitati din industrie, atat pentru a creste gradul de constientizare al publicului prin informarea specifica cu privire la aceste categorii de produse, dar si pentru a atrage atentia autoritatilor asupra nevoii de implicare si dialog in dezvoltarea, adoptarea si implementarea cadrului legislativ favorabil de care sa beneficieze in primul rand sanatatea si bunastarea cetatenilor romani”.

Principalul obiectiv al asociatiei este acela de a promova informat medicamentele fara prescriptie, suplimentele alimentare si dispozitivele medicale pentru ingrijire personala, ca solutie eficienta asupra sanatatii, educand  publicul cu privire la importanta actiunilor preventive si a administrarii responsabile a acestora.

 

Razvan Bosinceanu, presedinte RASCI

Razvan Bosinceanu, presedinte RASCI

In categoria produselor promovate de RASCI sunt incluse medicamente care nu necesita prescriptie medicala, ci doar recomandarea unui medic sau farmacist, suplimente alimentare si dispozitive medicale care nu necesita recomandare si care pot fi utilizate corect si eficient in conditiile unei informari coerente a populatiei din Romania. Acestea pot contribui, pe langa ameliorarea starii generale de sanatate a romanilor pe termen lung, la diminuarea presiunii exercitate asupra sistemului de sanatate de tratamentele medicamentoase din aceasta categorie, sustin reprezentantii RASCI. Prin intermediul acestei asociatii vom oferi o voce puternica, competenta si unitara acestui segment de baza al industriei farmaceutice, element pe care il consideram esential in succesul demersului nostru in educarea pacientului si consumatorului roman in legatura cu starea generala de sanatate, necesitatea abordarii unei atitudini profilactice, precum si cu ingrijirea personala responsabila si corect informata. De aceea, ne propunem ca, in colaborare cu autoritati, institutii si alte organizatii din industrie, fie publice sau private, sa dezvoltam campanii de informare prin care sa contribuim la imbunatatirea continua a educatiei pentru sanatate si cresterea nivelului de responsabilitate in prevenirea si tratarea afectiunilor cu produse din categoria medicamentelor fara prescriptie, suplimentelor alimentare si dispozitivelor medicale pentru ingrijire personala”, declara Razvan Bosinceanu, presedintele asociatiei, in comunicatul amintit.

 

medicamente fara prescriptieMembri fondatori ai asociatiei sunt producatori si distribuitori de medicamente fara prescriptie (OTC), suplimente alimentare si dispozitive medicale pentru ingrijire personala, activi pe piata din Romania: Bayer, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Johnson & Johnson, Sanofi, Reckitt Benckiser, Pfizer, Prisum International Trading.

Consiliul Director al asociatiei este format din 5 membri: Razvan Bosinceanu (Johnson & Johnson)- presedinte, Iulia Rosian (Sanofi) – vicepresedinte si 3 reprezentanti dintre Membri RASCI, respectiv Emilio Bellantoni – Bayer, Ana-Diana Buru – GlaxoSmithKline Consumer Healthcare si Ioan-Costin Vasilescu – Reckitt Benckiser.

Conducerea activitatii curente a asociatiei si punerea in aplicare a tuturor deciziilor Consiliului Director este asigurata de Directorul Executiv, Diana Mereu.


Adaugati un comentariu


 

*