O noua campanie marca „Salvati Copiii”, in beneficiul spitalului Grigore Alexandrescu

Organizatia a lansat o noua actiune pentru atragerea de fonduri in scopul dotarii sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a unitatii medicale, cu un incubator.

 

incubatorOrganizatia umanitara Salvati Copiii a anuntat in cursul zilei de ieri, demararea unei noi campanii de strangere de fonduri in beneficiul unei unitati medicale cu specific pediatrie. In comunicatul de presa transmis cu privire la noua actiune, se mentioneaza ca de aceasta data, obiectivul este achizitionarea unui nou incubator, ce va intra in dotarea sectiei de Terapie Intensiva Neonatala din cadrul spitalului Grigore Alexandrescu.

Actiunea face parte dintr-o campanie mult mai ampla, denumita „Bun venit pe lume!”, campanie ce are ca scop dotarea cu aparatura performanta a sectiilor de neonatologie din spitale, astfel incat copiii nascuti inainte de termene sa poata avea o sansa la viata.

 

Dr. Ana-Maria Bradeanu

Dr. Ana-Maria Bradeanu

Sectia de Terapie Intensiva Neonatala a spitalului Grigore Alexandrescu a fost infiintata in anul 2000, aici fiind ingrijiti copii nascuti prematur din intreaga tara, multe cazuri fiind grave.

Din cauza numarului mare de pacienti si a lipsei aparaturii adecvate, sectia a devenit supraaglomerata, fapt confirmat de medicul neonatolog Ana-Maria Bradeanu. „Ingrjim copii de 700-800 grame, iar unii dintre ei ajung sa stea in spital luni de zile, timp in care casa lor este, practic, un incubator. Raman aici, in sectia de terapie intensiva, pana cand capata suficiente forte sa-si ia viata pe cont propriu. Pentru ei, incubatorul este un mod de viata”, a precizat aceasta.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

La randul sau, Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al organizariei Salvati Copiii, a precizat ca echiparea spitalului Grigore Alexandrescu face nota aparte in cadrul programului de dotare a maternitatilor, din mai multe puncte de vedere, dar in principal pentru ca nu este o maternitate propriu-zisa. Copiii internati aici sunt adusi din alte spitale din tara, in care medicii fie nu dispun de aparatura necesara, fie isi declina competenta in tratarea unor cazuri extrem de grave.

Aceasta noua actiune isi propune achizitionarea unui incubator performant, in valoare de 10.000 de euro, care va intra in dotarea sectiei, in acest sens fiind asteptate donatii lunare de 10, 30 sau 100 de lei la adresa www.salvaticopiii.ro.

 

Rita Muresan

Rita Muresan

Printre cei care s-au alaturat acestei campanii se numara si creatoarea de moda Rita Muresan, care vrea sa mobilizeze alaturi de ea, pentru a face donatii, cat mai multi oameni.

„Fina mea a petrecut trei luni aici, dupa ce se nascuse la nici 30 de luni. De cate ori am vizitat-o, am remarcat ca, desi se aflau in stare critica, convalescenti dupa fel de fel de operatii, nu toti bebelusii prindeau un loc in incubator, sectia fiind permanent suprapopulata. Stiind de campania Salvati Copiii, m-am decis sa incerc sa includ aceasta sectie in seria dotarilor si sper sa mobilizez cat mai multa lume”.

La acest moment, Romania se mentine pe primul loc in clasamentul mortalitatii infantile la nivelul intregii Uniuni Europene, cu o rata de 9 la 1.000 de nou nascuti vii, in timp ce media europeana este de 4,1 la mie.

Salvaţi Copiii isi propune schimbarea statisticilor dureroase referitoare la mortalitatea infantila. Prin Programul Bun venit pe lume, 25 maternitati vor fi dotate cu incubatoare performante.

DONATII SE POT FACE CU UN SIMPLU CLICK, AICI


Adaugati un comentariu


 

*