O portie mare de sanatate pentru copiii si batranii institutionalizati

22 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Crucea Rosie Buzau a primit de la Ferma Itesti aproape 20 de tone de mere, pentru a le dona caminelor de batrani si/sau de copii din subordinea DGASPC, Primariei Buzau si Fundatiei Sf. Sava.

 

mere ionatanRenumitele mere ionatane de Itesti-Bacau, cautate in intreaga Europa pentru gustul si aspectul lor vor fi, cel putin pentru o buna perioada de timp de acum incolo, sursa de vitamine si deliciu culinar pentru copiii din centrele de plasament si batranii din asezamintele Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau, pentru bunicii Complexului de Servicii pentru Persoane Varstnice „Alexandru Marghiloman” din subordinea Primariei Buzau si pentru copiii si varstnicii din centrele de ocrotire din subordinea Fundatiei „Sfantul Sava de la Buzau”.

Atat sub forma de fructe crude, cat si prelucrate sub forma diferitelor deserturi, merele donate vor aduce un strop de sanatate si de bucurie persoanelor institutionalizate.

 

Floarea Barzu

Floarea Barzu

Prin intermediul filialelor Crucii Rosii Bacau si Buzau, ferma de la Itesti a facut o donatie generoasa de aproape 20 de tone de mere, pentru copiii si varstnicii institutionalizati din judetul Buzau.

Prima transa, de aproximativ 10 tone de mere a sosit vineri, 17 octombrie, la Buzau si a fost donata DGASPC Buzau, pentru toate caminele de copii si batrani din subordine. Cea de-a doua transa a sosit ieri dimineata, la Caminul pentru Persoane Varstnice «Al. Marghiloman», caruia i-au fost donate aproximativ 2 tone, restul cantitatii urmand sa fie dirijata catre Fundatia «Sfantul Sava», pentru copiii si batranii din caminele fundatiei”, a precizat Floarea Barzu, directorul Crucii Rosii Buzau, exprimandu-si recunoastinta fata de ferma din Itesti care a facut astfel posibil ca atat copiii cat si batranii institutionalizati sa aiba parte de o portie de vitamine sanatoase.

 

Maria Ionita

Maria Ionita

Atat conducerile institutiilor de ocrotire cat si beneficiarii s-au bucurat de asa un dar neasteptat si si-au exprimat recunoastinat atat fata de donatori cat si de cele doua filiale ale Crucii Rosii care au intermediat donatia.

Multumim celor care s-au gandit la noi si le suntem recunoscatori. O parte dintre fructe vor fi consumate ca atare, dar avand in vedere perisabilitatea lor cat si faptul ca multi dintre batranii nostri stau rau cu dantura, probabil ca o parte din aceasta cantitate va fi prelucrata pentru compot, iar o alta parte pentru placinte, astfel incat sa bu se piarda nimic”, a spus Maria Ionita, directorul Complexului „Alexandru Marghiloman”.

Ce-i drept, pentru prelucrarea fructelor sub forma de compot sau compozitie pentru placinta mai este nevoie de zahar si de faina, asa ca poate se vor gasi donatori si pentru aceste ingrediente…

 


Categorii: Actual, Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*