,,O sansa pentru fiecare”, primul proiect al Clubului Miscare si Sanatate pentru Persoanele cu Handicap

8 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Clubul a fost infiintat la in urma cu o saptamana, in cadrul Centrului de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual” din Buzau.

 

Sport, comunicare, expozitie, cursuri, incluziune.  Cuvinte cheie cu care au demarat proiectul O sansa pentru fiecare, membrii Clubului de miscare si sanatate pentru persoanele cu handicap infiintat pe 1 noiembrie 2012 in cadrul Asociatiei Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual

Primele activitati au luat forma unor meciuri amicale de fotbal,  desfasurate saptamana trecuta la Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzau. Pana in luna martie a anului 2013, tinerii deficienti de auz si vorbire – beneficiari ai asociatiei – au posibilitatea sa continue acest tip de activitati, astfel ca in fiecare week-end  vor putea juca fotbal in aceasta locatie.

In perioada imediat urmatoare, respectiv, in perioada 23 noiembrie – 6 decembrie, pentru tinerii cu dizabilitati care doresc sa se implice in proiect, se vor organiza o serie de activitati sportive, culturale, de educatie religioasa si comunicare.

Punctul culminant al proiectului va fi pe 3 decembrie, cand se sarbatoreste Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap”, sustine Ionica Tarau, presedinta Asociatiei Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual, mentionand ca „participanti la activitatile sportive sunt absolventi ai scolilor speciale din mai multe judete, precum si elevi de la Scoala Speciala de Arte si Meserii Buzau si de la  Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Buzau. Tot in cadrul acestui proiect vor incepe si cursurile de specializare in limbaj mimico-gestual oferite de asociatia noastra”.

Proiectul este realizat de Asociatia Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual si Asociatia 1 Iunie 2001,  in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean Buzau si Directia Judeteana de Tineret si Sport.


Categorii: Mind & Spirit

Adaugati un comentariu


 

*