„Si eu traiesc sanatos”, la finalul editiei din acest an

19 iunie 2012 | 0 comentarii |

Campania nationala „Si eu traiesc sanatos!”, derulata de Fundatia PRAIS impreuna cu partenerii sai a ajuns la finalul editiei din acest an, se precizeaza intr-un comunicat al organizatiei. In perioada 2011 – 2016, fundatia deruleaza „o miscare nationala” ce are ca obiective prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata sanatos in familiile din Romania, printr-o abordare holistica: minte, trup si spirit.

De la lansare, in luna martie 2011, si pana acum, peste 68.000 de elevi din ciclul primar din 215 scoli, 2.000 de cadre didactice si peste 140.000 de parinti, precum si 1 milion – public larg au avut acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului in general, despre igiena si valori morale, se precizeaza in comunicatul amintit.

In cadrul proiectului, toti elevii au primit gratuit doua carti educationale, in baza carora invatatorii predau lectii in orele extracurriculare.

Inovatia miscarii SETS include conceptul lansarii in scoli a „Cluburilor SETS – Miscare si Distractie”, pe care elevii le creeaza voluntar, fac campanii de atragere de membri, dezvolta sloganul, sigla, inscriu pe portalul www.sets.ro toate actiunile si fotografiile. 8.035 elevi s-au inscris voluntar in 201 cluburi de miscare si au derulat 1.836 de activitati fizice.

La nivel institutional, parteneriatul cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si inspectoratele scolare judetene  permite alinierea miscarii SETS la agenda europeana legata de prevenirea obezitatii infantile si promovarea stilului de viata sanatos.

Consiliul Stiintific SETS reuneste medici, sportivi olimpici, profesori si psihologi de renume.

Fundatia PRAIS a semnat acordul prin care miscarea nationala din Romania „Si eu traiesc sanatos!” – SETS devine membru oficial al Epode International Network – EIN, alaturi de alte 23 de programe nationale cu metodologii similare din 18 tari – o alianta globala de valori, care reuneste programe nationale puternice.

Fundatia PRAIS a prezentat miscarea din Romania la reuniunea Directiei Generale pentru Sanatate si Consumatori – Grupul de lucru la nivel inalt pentru Nutritie si Activitati Fizice (DG Sanco – High Level Group on Nutrition and Physical Activities) – din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles.Adaugati un comentariu


 

*