Operatie in premiera pentru vestul tarii: anevrism cerebral tratat prim metoda embolizarii

Interventia a fost efectuata cu succes de o echipa de neurochirurgi de la Spitalul Judetean Timisoara.

 

operatieSarbatorile Pascale vor fi mult mai linistite pentru un timisorean de 42 de ani care a trecut cu bine, ieri,  printr-o operatie delicata, efectuata pentru prima data de medicii din vestul tarii. Este vorba despre o interventie pentru tratarea unui anevrism cerebral, efectuata prin metoda numita embolizare, ce presupune o tehnica minim invaziva, mult mai putin agresiva pentru pacient, si permitandu-i acestuia o recuperare mult mai rapida. Operatia a fost efectuata in premiera de o echipa de neurochirurgi de la Spitalul Judetean din Timisoara si s-a incheiat cu succes, la acest moment pacientul simtindu-se bine si recuperandu-se rapid.

 

investigatie_AVCBarbatului de 42 de ani ii fusese descoperit cu ceva timp in urma un anevrism cerebral, iar singura solutie in cazul sau era o interventie neurochirurgicala pentru corectarea acestuia, in caz contrar riscurile fiind foarte mari. Anevrismul consta in dilatarea unui vas de sange la nivelul creierului din cauza unui cheag, primele simptome fiind niste dureri mari de cap pe care pacientul incepuse sa le resimta, acesta fiind si motivul pentru care a mers la medic. Odata descoperit anevrismul, operatia trebuia efectuata cat mai rapid, in caz contrar, existand riscul ruperii vasului de sange, ceea ce ar fi putut cauza decesul pacientului.

 

Operatie_pe_cord_30c9bfdf4bA fost internat la spitalul din Timisoara, iar in cursul zilei de ieri a intrat in sala de operatie, fiind primul pacient din vestul tarii care a fost operat aici  prin metoda embolizarii. Interventia a constat in introducerea unui cateter in vasul de sange pe care fusese detectat anevrismul si extragerea cheagului de sange care provocase ingrosarea vasului. In urma interventiei efectuate cu succes, pacientul a fost salvat iar urmele operatiei abia daca sunt vizibile, spre deosebire de o interventie clasica, ce ar fi presupus o cicatrizare mai mare la nivelui capului. Dupa operatie, pacientul va trebui sa urmeze un tratament pentru a impiedica formarea de noi cheaguri.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*