Organele unui botosanean au salvat astazi trei vieti

11 martie 2015 | 0 comentarii |

Medicii ieseni au prelevat organele unui barbat in varsta de 54 de ani, aflat in moarte clinica, dupa ce familia acestuia si-a dat acceptul.

 

prelevare-organeMoartea unor oameni este cu certitudine o tragedie pentru ei si familiile lor, dar poate fi salvatoare pentru mai multe vieti care atarnau de un fir de ata si care altfel nu ar fi avut sansa sa traiasca. Intre cele doua extreme, familia celui care din cauza unui accident sau a unei suferinte necrutatoare nu a mai putut fi salvat, desi trecand printr-o situatie greu de indurat, devine o prelungire a manii lui Dumnezeu, acceptand prelevarea si transplantul organelor snatoase de la cel drag. Si tot mai multi romani au inceput sa inteleaga ca donarea de organe este un miracol la care fiecare putem fi partasi, fie in calitate de donatori, fie de primitori.

O minune de acest fel s-a intamplat astazi, la Iasi, unde organele unui barbat din Botosani, aflat in moarte clinica a salvat alte trei vieti, dupa ce in urma cu nici o saptamana, rinichii si ficatul altui iesean au salvat alte trei vieti.

Interventia de astazi a avut loc la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta  „Sfantul Spiridon”, unde botosaneannul in varsta de 54 de ani, aflat in moarte clinica, a devenit „ingerul” salvator al mai multor persoane aflate in asteptarea unui organ care sa le dea a doua sansa la viata, dupa ce familia si-a dat acceptul pentru a i se preleva si transplanta organele si tesuturile.

 

prelevare-de-organeCoordonatorul Centrului de Transplant Iasi, dr. Raluca Neagu, a declarat jurnalistilor ca in timpul interventiei au fost prelevati rinichii si ficatul, unul dintre rinichi urmand sa salveze viata unui pacient aflat pe lista de asteptare a Centrului de Dializa si Transplant Renal din Iasi, in timp ce celalalt rinichi si ficatul  au fost trimise la Bucuresti, pentru a salva alte vieti.

Operatia de prelevare de organe a fost posibila dupa ce familia barbatului, care a suferit un anevrism cerebral, si-a dat acordul in aceasta privinta.

In urma cu o saptamana, tot la Iasi, un barbat internat la Spitalul de Neurochirurgie, aflat in moarte cerebrala a salvat alte trei vieti, dupa ce familia lui si-a dat acceptul pentru prelevarea de organe. In acest fel, un rinichi a fost trimis la Spitalul Clinic „C.I.Parhon” din Iasi, iar al doilea rinichi si ficatul au ajuns la Bucuresti, unde organele au fost transplantate unor pacienti aflati pe listele de asteptare si carora interventiile chirurgicale le-au dat a doua sansa la viata.


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*