Pacientii nu vor mai avea nevoie de adeverinte de asigurat de la CNAS

25 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Potrivit unui ordin al presedintelui Casei de Asigurari, verificarea calitatii de asigurat se va face on-line de catre furnizorii de servicii medicale.

 

CJASPacientii care au nevoie de servicii medicale vor fi de acum inainte scutiti de un drum in plus facut la Casa de Asigurari pentru a li se elibera o adeverinta de asigurat, intrucat aceasta calitate va putea fi verificata on-line de furnizorul de servicii medicale, prin simpla accesare a unei pagini de internet si introducerea codului numeric personal al pacientului si a codului de identificare din Sistemul Informatic Unic Integrat, cod inscriptionat pe cardul de sanatate. Aceasta procedura va fi de acum inainte cea uzuala, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, dand un ordin in acest sens, conform caruia calitatea de asigurat a unei persoane care necesita servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, cu exceptia celor din pachetul minim de servicii medicale, va fi verificata on line, direct la furnizorii de servicii medicale.

 

Vasile Ciurechea

Vasile Ciurechea

Despre aceasta masura, presedintele CNAS spune ca a fost luata pentru a veni in sprijinul asiguratilor si a-i scuti pe acestia de drumurile pe care trebuia sa le faca de fiecare data la casele de asigurari pentru a-si obtine adeverintele de asigurat, pe care apoi la prezentau la cabinetele medicale carora li se adresau. „Este o masura menita sa vina in sprijinul asiguratilor, care nu mai trebuie sa faca un drum la casa de asigurari pentru a cere adeverinta de asigurat, atat timp cat exista un instrument la indemana tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica daca cel care solicita serviciul este asigurat sau nu”, a declarat in acest sens presedintele CNAS. Acesta a mai precizat ca, in cazul in care, in urma interogarii, persoana apare ca neasigurata, aceasta se va prezenta la casa de asigurari de sanatate cu documentele care atesta calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverinte.

 

calculator medicAutomat, la eliberarea adeverintei de catre casa de asigurari, calitatea de asigurat va fi validata si in sistemul informatic. Astfel, nu mai este necesara eliberarea adeverintei de asigurat pentru persoanele care figureaza in sistemul informatic ca fiind persoane asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, conform aplicatiei instalate pe site-ul CNAS. Institutia  a anuntat ca a transmis o circulara catre casele teritoriale de sanatate pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordinului presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate referitor la aceasta masura. Este vorba totusi de o  masura este tranzitorie, care va fi inlocuita anul viitor de cardul national de sanatate, ce va face dovada calitatii de asigurat.

 


Adaugati un comentariu


 

*