Pensionarii buzoieni primesc taloanele de calatorie in luna februarie

21 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Acestea vor fi transmise de Casa Nationala de Pensii, odata cu talonul pensiei din luna februarie. Legitimatiile de calatorie tip card se vor utiliza din 2015.

 

Pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi din judetul Buzau vor folosi acelasi tip de taloane de calatorie si in 2013. Ei isi vor primi taloanele speciale de calatorie pentru anul acesta in luna februarie.

Directorul Casei de Pensii Buzau, ec. Carmen Androne, spune ca in sedinta din 16 ianuarie 2013, Guvernul a adoptat o Ordonanta prin care se abroga articolul II  din Legea nr. 211 / 2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea si completarea legislatiei cu privire la eliberarea, gestionarea si monitorizarea documentelor de calatorie acordate pensionarilor, veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi.

Masura reglementata permite ca pana la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi sa poata utiliza, la fel ca pana in acest an, acelasi tip de documente de calatorie, respectiv taloanele speciale tiparite de Casa Nationala de Pensii Publice. Dupa aceasta data, conform celorlalte prevederi ramase in vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimatii de calatorie de tip card”, precizeaza directorul casei de Pensii Buzau, ec. Carmen Androne.

In aceste conditii, in luna februarie, Casa Nationala de Pensii Publice va transmite, odata cu taloanele de pensii, si taloanele speciale de calatorie pentru anul 2013.

Directorul CJP Buzau mai precizeaza ca CNP a luat aceasta decizie intrucat „din cauza reglementarilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea Ordonantei ar fi dus la imposibilitatea mentinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de calatorie pentru beneficiarii acestei prestatii”.

In vechile conditii, desi Legea nr. 211/2012 prevedea ca decontarea (integrala sau cu 50%) a pretului calatoriilor sa se realizeze prin „institutiile publice responsabile”, acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost in imposibilitatea de a deconta pretul calatoriilor.

Ca si in anii precedenti, pensionarii beneficiaza de 6 bilete de calatorie (pentru 3 calatorii dus-intors), beneficiarii Legii 289 (fostii deportati) au la dispozitie 12 bilete pentru 6 calatorii dus-intors, iar beneficiarii Legii 118 (fostii detinuti politici) primesc 24 de bilete, pentru 12 calatorii dus-intors.

Pensionarii CFR primesc tichete de calatorie de la SNCFR, veteranii de razboi de la Asociatia Veteranilor de Razboi la care sunt inscrisi, iar persoanele cu handicap, de la Directia de Asistenta Sociala de care apartin.


Adaugati un comentariu


 

*