Persoanele cu profesii liberale pot profita acum de programul Rabla pentru persoane juridice

20 august 2014 | 0 comentarii |

Medicii, farmacistii, asistentii sociali, avocatii, notarii sau arhitectii si alti reprezentanti ai profesiilor liberale se pot inscrie in programul Rabla pentru persoane juridice, in urma unor modificari aduse programului, dupa ce au existat solicitari in acest sens.

 

mediciPrin modificarile aduse ghidului de finantare, in acest moment sunt eligibile in cadrul programului si organizatiile profesionale care isi desfasoara activitatea in una din formele de exercitare a profesiei liberale.

Daca, spre exemplu, pana acum nu se puteau inscrie in program decat societatile medicale cu personalitate juridica, acum au aceasta posibilitate si cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, cabinetele individuale de avocatura, cele ale notarilor, mediatorilor, executorilor judecatoresti, consultantilor fiscali, asistentilor sociali, precum si birourile individuale de arhitectura sau geodezie, informeaza presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, care gestioneaza programul Rabla, Adrian Gearap, citat de Mediafax.

Am luat in calcul solicitarile venite din partea acestor organizatii care isi doreau sa achizitioneze o masina prin programul Rabla. Astfel, daca detin calitatea de proprietar, actioneaza in nume propriu si au sediul profesional in Romania, acum isi pot depune dosarele la Administratia Fondului pentru Mediu pentru inscrierea in program”, a explicat Adrian Gearap.

 

Programul-rablaProgramul Rabla pentru persoane juridice era deschis institutiilor publice, firmelor, dar si operatorilor economici fara personalitate juridica. Acestora li se adauga reprezentantii profesiilor liberale, in urma publicarii in Monitorul Oficial a unui Ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finantare a programului Rabla, din 14 august.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, care a inceput anul acesta pe 30 aprilie, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete, in valoare de cate 6.500 de lei, acordate la casarea unei masini mai vechi de opt ani pentru achizitionarea unui nou autovehicul.

Pe langa acest tichet, pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera un eco-bonus in valoare de 500 lei, pentru achizitia unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km sau cu sistem de propulsie hibrid. Cei care opteaza pentru autoturisme care au mai mult de una dintre aceste caracteristici beneficiaza de maxim doua eco-bonusuri, respectiv, de o reducere suplimentara de 1.000 de lei.

 

trafic masiniAnul acesta au fost distribuite 1.575 de tichete pana in prezent, dintre care 429 (2.788.500  lei) catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Alte 51 de tichete (331.500 lei) au fost atribuite Secretariatului General al Guvernului (SGG), iar Transelectrica a obtinut 28 de tichete (182.000 lei).

Anul trecut, in cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, cand au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate si obtinute de Posta Romana – 132 (858.000 de lei) si Ministerul Afacerilor Interne – 105 (682.500 de lei).

Solicitantii trebuie sa se inscrie la AFM.

 


Adaugati un comentariu


 

*