Personalul SJU Buzău implicat în tratarea pacienților cu Covid-19 va primi stimulentul de risc

23 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Totodată, unitatea medicală a mai primit o donație de 25.000 de euro pentru extinderea rețelei de oxigen și dispozitive pentru tratarea pacienților infectați.

 

În urma ședinței extraordinare care a avut loc în această dimineață, Consiliul Județean Buzău a aprobat alocarea sumei de 660.000 de lei către Spitalul Județean de Urgență  (SJU), pentru plata stimulentului de risc acordat lunar personalului medical implicat în tratamentul pacienților cu Covid-19.

Proiectul de hotărâre aprobat azi a fost înaintat pe ordinea de zi ca urmare a unei solicitări venite din partea conducerii spitalului, la începutul acestei săptămâni. Prin acest document se solicita suplimentarea bugetului SJU cu suma de 660.000, necesară plății acestor stimulente, iar o decizie în acest sens necesita aprobare din partea consilierilor județeni. Pentru că o astfel de aprobare nu putea fi amânată până la următoarea ședință ordinară, care urmează să aibă loc anul viitor, în ianuarie, consilieri județeni au fost convocați în ședința extraordinară care a avut loc în această dimineață.

 

Proiectul privind rectificarea bugetului SJU a fost al treilea pe ordinea de zi și a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Astfel, angajați spitalului implicați în îngrijirea pacienților cu Covid-19 își vor putea primi în perioada următoare stimulentul de risc în valoare de 2.500 de lei brut, conform ordonanței de urgență a guvernului care stabilește acordarea acestei remunerații.

Tot în ședința de azi a fost aprobată și o nouă rectificare a bugetului DGASPC Buzău cu suma de 4.531.000 de lei, sumă alocată de la bugetul de stat, pentru cheltuielile necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului. Pentru aceasta, a fost necesară mai întâi o rectificare a bugetului județului cu suma respectivă, care a fost virată apoi de Consiliul Județean către bugetul DGASPC.

 

În cursul zilei de ieri, SJU Buzău a mai primit o donație în valoare de 25.000 de euro din partea grupului de firme Somaco Grup Prefabricate. Aceasta a constat în  bunuri şi bani, atât pentru extinderea reţelei de oxigen – întrucât nevoia de asigurare a oxigenului pentru pacienţi este tot mai mare în contextul epidemic  actual – cât şi pentru materiale şi dispozitive care ajută la distribuirea oxigenului precum și 5 concentratoare de oxigen.

De asemenea, S.C. Farm Alex SRL a donat unității medicale un termostat pentru plasma folosită în tratamentul pacienților confirmaţi cu Covid-19.Conducerea Spitalului Județean aduce mulţumiri pentru inițiativa lăudabilă a reprezentanților grupului de firme Somaco Grup Prefabricate și S.C. Farm Alex SRL, de a ne susţine în aceste momente dificile, în eforturile de a acorda îngrijiri medicale de calitate cetățenilor județului Buzău” – se menționează într-un mesaj publicat pe site-ul spitalului.

 


Adaugati un comentariu


 

*