Peste 1.000 de participanti, asteptati la Primavara Dermatologica Ieseana

Una dintre cele mai importante manifestari stiintifice nationale din domeniul dermatologiei se va desfasura pe parcursul a cinci zile, incluzand o serie de cursuri, workshop-uri si prelegeri.

 

Primavara-Dermatologica-IeseanaAu mai ramas exact trei saptamani pana la startul unei noi editii a Primaverii Dermatologice Iesene, care anul acesta se va desfasurea in perioada 29 martie – 2 aprlie, avand ca principal organizator Asociatia Dermatologilor din Moldova. Evenimentul, ajuns la cea de-a ssea editie, s-a impus ca una dintre cele mai importante manifestari stiintifice la nivel national, reunind, an de an, sute de participanti din tara si din strainatate. La fel se va intampla si anul acesta, cand organizatorii se asteapta la un numar de peste 1.000 de participanti, din randul specialistilor romani si internationali, precum si al studentilor si rezidentilor aflati la inceput de cariera.

Manifestarea se desfasoara sub patronajul UMF Iasi, on colaborare cu Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor si spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, iar tema aleasa pentru aceasta editie va fi „Dermatologia la interfata cu alte specialitati”. Presedinti de onoare au fost desemnati prof. dr. Adrian Streinu Cercel, prof. dr.  Niazi Khusrow, din Statele Unite si prof. dr. Michel Perrin – Franta.

Cu aceasta ocazie vor prezenta lucrari de specialitate 15 lectori internationali si peste 50 de lectori din tara, sesiunile de comunicari stiintifice urmand a fi completate, pe parcursul celor cinci zile, de o serie de cursuri si workshop-uri tematice.

 

conferintaIn decursul celor cinci editii desfasurate pana acum, evenimentul de la Iasi a capatat valentele unei adevarate scoli de dermatologie, inca de la inceput avand un caracter interdisciplinar si multidisciplinar.

La manifestarile organizate au fost abordate, astfel, teme pe domenii diferite, precum dermatologie, venerologie, dermato-cosmetologie, flebologie, chirurgie vasculara, alergologie, imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziologie, fiziopatologie, microbiologie, nutritie, oftalmologie, pediatrie, medicina de familie.

Anul trecut, peste 500 de studenti au avut acces gratuit la toate lucrarile manifestarii, iar acelasi lucru se va intampla si in acest an, in baza unui parteneriat incheiat intre organizatori si Societatea Studentilor Medicinisti din Iasi.

 

Prof. dr. Niazi Khusrow

Prof. dr. Niazi Khusrow

Printre temele de actualitate care vor fi abordate in cadrul editiei din acest an se vor numara patologia infectioasa cutanata, noutati legate de infectia cutanata cu HPV, probleme de flebologie cu accent deosebit pe boala venoasa cronica, teme de dermatooncologie, patologia parului.

Totodata, participantii vor putea lua parte la  cursuri de dermatoalergologie, un curs de chirurgie dermatologica, curs de dermatopediatrie, precum si prelegeri pe teme de psoriazis, discromii cutanate, psihodermatologie.

Campania de inscrieri este in plina desfasurare, iar cei care doresc sa participe isi pot confirma participarea pe site-ul primaderma.ro.

Despre eveniment, profesorul american Niazi Khusrow, care se va afla la cea de-a patra participare si va avea calitatea de presedinte de onoare al acestei editii, a declarat ca „este o mare oportunitate de a invata, pentru studenti si pentru medicii tineri. Am apreciat standardele inalte ale lucrarilor, profesionalismul celor care au sustinut prelegeri. Atmosfera generala a fost relaxata, iar interesul a fost la cote maxime. Am simtit inca de la primele editii ca aceasta manifestare va creste si s-a vazut acest lucru. Evenimentul impune un standard ridicat, asemenea celor internationale, este un eveniment pe care l-as vedea bine integrat in America, in Europa, iar Romania este la acelasi nivel”.

 


Adaugati un comentariu


 

*