Peste 91 milioane de lei pentru plata personalului din centrele de vaccinare

16 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății a transmis deschiderile de credite bugetare pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie și iulie și se calculează deja drepturile salariale pentru luna august.

 

Ministerul Sănătății anunță că a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare, care de luni bune nu și-a primit banii pentru munca prestată în centrele de vaccinare și cu caravanele mobile.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, spune că a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 de lei, pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021, urmând ca în scurt timp să se achite și sumele aferente lunii august.

În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Sănătății, în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populației, cu 839 fluxuri organizate.

Tot la această dată au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate 46 de echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

 

Ultimele date comunicate de Centrul de Comunicare Strategică arată că, în ultimele 24 de ore, s-au administrat 10.503 doze de vaccin din care 7.658 prima doză și 2.845 a doua doză, iar până ieri erau imunizați cu doză completă 5.228.744 de români.

Tot în ultimele 24 de ore s-au confirmat 4.441 de cazuri noi de infectare cu SARS-CV-2, în urma prelucrării a 18.946 de teste RT-PCR (8.610 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 10.336 la cerere) şi altor 24.450 teste rapide antigenice, dar au fost raportate și 71 de decese la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, şase la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 17 la categoria de vârstă peste 80 ani), din care 66 ale unor pacienți cu comorbidități.

În unitățile medicale de profil sunt internate, la ora acuală, 6.271 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 182 de copii. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internaţi 741 de pacienţi, din care 12 sunt copii. Potrivit Ministerului Sănătății, Ministerul Sănătăţii, în țară mai sunt libere 109 paturi de Terapie Intensivă, dintre care 40 sunt pentru copii. În spitalele din București mai sunt libere doar trei paturi la Terapie Intensivă, pentru persoanele infectate și aflate în stare gravă.

 

În județul Buzău, în ultimele 24 de ore au fost depistate 34 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Cel mai mic pacient are 9 luni, iar cel mai vârstnic, 82 de ani. Tot astăzi, o clasă de grădiniță din Cochirleanca a fost închisă și, timp de 14 zile, 20 de copii au fost trimiși acasă, în izolare, după ce o fetiță a fost confirmată cu SARS-CoV-2. Aceasta, după ce la Școala gimnazială nr. 1 din Buzău au fost suspendate și trecute în online cursurile a două clase, la Școala 11, elevii unei clase de-a șasea au avut aceeași soartă după confirmarea unui de COVID în rândul copiilor, iar la Școala din Glodeanu Siliștea a fost raportat un caz similar.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri, atât Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău, cât și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat își măresc, de astăzi, numărul de paturi destinate bolnavilor COVID, atât în secțiile de terapie intensivă cât și în secțiile medicale destinate îngrijirii pacienților infectați. La SJU Buzău, numărul paturilor ATI crește de la 8 la 14, din care 3 pentru copiii infectați aflați în stare gravă, iar la Râmnicu Sărat rămâne constant, adică 5 paturi.

La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, numărul de paturi va crește de la 59 la aproape 98, iar dacă numărul bolnavilor va crește în continuare, Spitalul din Râmnicu Sărat va redeveni unitate suport COVID, așa cum SănătateaBuzoiană a anunțat deja, potrivit planului de reziliență asumat de județul Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*