Piata de soft medical, „atacata” de o companie italiana

30 august 2012 | 0 comentarii |

Dedalus TeamNet este leaderul pietei de software medical din Italia si intra pe piata romaneasca cu o suita de aplicatii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public si privat.

 

Dedalus TeamNet, pricipalul furnizor de software medical de pe piata italiana si din alte 12 tari din Europa, Asia si Africa, vrea sa cucereasca si piata romaneasca, avand intre principale obiective ocuparea pozitiei de leader pe segmentul software medical in urmatorii trei ani.

Conform oficialilor companiei, primul sistem care urmeaza sa fie implementat in Romania este HIS (Hospital Information System), sistem integrat care acopera toate punctele strategice dintr-un spital: medical, financiar contabil, resurse umane, gestiune, achizitii publice, bloc alimentar, raportari statistice, analize noi solicitate de echipa manageriala, managementul centrelor de cost, raportari pentru CNAS, CASJ, DSP, Ministerul Sanatatii.

Spre deosebire de aplicatiile existente in Romania, venim cu o solutie informatica dezvoltata pornind de la standarde internationale de lucru in domeniul medical si o experienta in peste 25 de ani de implementari si pe care incercam sa o aliniem si furnizorilor de servicii medicale din Romania. Ne propunem ca, in urmatorii trei ani, sa devenim lider de piata pe acest segment si vom face acest lucru prin sisteme testate, mature si prin servicii orientate pentru a creste rata de exploatare a functionalitatilor oferite”, declara intr-un comunicat de presa al companiei, Emilian Costas, director general Dedalus TeamNet.

Pentru inceput, se intentioneaza achizitionarea catorva companii de software medical de pe piata romaneasca, dintre cele care au deja o cota de piata semnificativa in acest business, un numar de clienti, solutii si personal, astfel incat pana la sfarsitul lunii octombrie sa fie deja implementate solutiile informatice intr-un spital din Romania, iar pana la finele anului sa fie incheiate contracte cu inca 4-5 spitale.

Reprezentantii companiei sustin ca solutiile informatice care vor fi localizate pentru Romania sunt deja folosite cu succes in peste 550 de spitale publice si private, in peste 50 de UPU, in 500 de Sali de Chirurgie si de catre peste 23.000 de medici de familie din 12 tari din Europa, Asia si Africa.

Sistemele informatice Dedalus TeamNet sunt dezvoltate pe platforma de ultima generatie de la Microsoft si ofera o serie de functionalitati noi pentru piata locala: bratara cu un Cod Unic pentru identificarea pacientilor internati, editarea FOCG – Foaia de Observatie Clinica Generala si FSZ- Fisa de Spitalizare de zi pe dispozitive mobile, solutii interoperabile cu alte aplicatii, Dosarul Electronic al Pacientului (contine informatii despre alergii, grupa de sange, boli cronice, datele privind anamneza, examenul clinic pe aparate, episoadele medicale, medicatia administrata, evolutia starii de sanatate a pacientului), verificarea administrarii la timp a medicatiei prin dispozitive mobile si RFID, eBooking , ePrescription etc.

Infiintat in 1990 in Florenta, Dedalus SpA este lider pe segmentul de software medical din Italia, avand o cota de piata de peste 90%.Categorii: Companii, IT & C

Adaugati un comentariu


 

*