Politia Locala buzoiana, la „vanatoare” de oameni ai strazii cu TBC si de cersetori

5 iulie 2016 | 0 comentarii |

Au fost identificati trei oameni fara adapost cu TBC pulmonar si sapte minori folositi la cersit. Bolnavii au fost dusi la spital, iar in cazul copiiilor au fost sesizate autoritatile pentru protectia minorului.

 

UPU-Ambulanta-SB_1480Febrilitatea cu care primarul Constantin Toma a inceput „curatenia” in Primaria Buzau si institutiile subordonate, prin care vrea sa-si atinga obiectivul de „insanatosire” a orasului din toate punctele de vedere pare sa-i fi molipsit si pe politistii comunitari. Fie schimbarea lui Stefan Tanasescu de la comanda, fie teama ca daca nu dau randament vor fi in numar mare „pusi pe liber”, asa cum i-ar fi avertizat edilul Buzalui care a spus ca Directia de Politie Locala are un „batalion” de angajati sau, pur si simplu, s-au molipsit de tenacitatea sefului, cert este ca s-au pus pe treaba.

Astazi, politistii comunitari din Buzau au avut, pentru prima oara in cei cinci ani de cand directia din care fac parte a fost infiintata printr-o Hotarare de Consiliu Local, doua actiuni prin care par sa vrea sa contribuie la propriu, la protejarea sanatatii buzoienilor. Una dintre acestea s-a concentrat pe „protejarea populatiei de persoane fara adapost suspecte de afectiuni contagioase, cum ar fi Tuberculoza Pulmonara (TBC)”, iar cealalta, pe identificare si indepartarea din zonele intens circulate ale municipiului a cersetorilor, intre care multi minori, exploatati de adultii care-i folosesc pentru a starni mila publica. .

 

politie piataAstfel, in aceasta dimineata, sub coordonarea insp. principal Dou Dumitrascu, politistii comunitari au actionat, in urma unor sesizari ale cetatenilor si ale comerciantilor, in Piata Centrala si Piata Crangin scopul asigurarii climatului de siguranta civica si implementarii conceptului «Politia Locala in slujba cetateanului»”.

 Avand ca obiective si prioritati interesul local privind respectarea ordinii si linistii publice, prevenirea infractionalitatii, apararea vietii, integritatii si libertatii persoanelor, a proprietatii private si publice, respectarea prevederilor legale, precum si a celorlalte drepturi si interese ale comunitatii, efective de politisti locali, din cadrul Serviciului Ordine Publica, au actionat pe raza municipiului in vederea protejarii populatiei de persoane fara adapost  suspecte de afectiuni contagioase, cum ar fi Tuberculoza Pulmonara (TBC)”, sustine Doru Dumitrascu, puratorul de cuvant al Politiei Locale Buzau.

In urma actiunii, trei barbati fara adapost au fost identificati cu TBC pulmonar, chiar ei recunoscand ca au aceasta boala dar nu se trateaza. Au fost transportati cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru investigatii medicale si tratament specific.

 

copii-cersetoriA doua actiune a fost una de identificare si indepartare din zonele intens circulate a persoanelor care apeleaza la mila publica, dupa cum a comunicat purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Actiunea s-a soldat cu aplicarea  unor sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 400 lei, dar si cu depistarea a 7 minori cu varste cuprinse intre 11 luni si 12 ani, care erau folositi la cersit in intersectiile din zona centrala a municipiului.

Mentionam ca minorii erau insotiti, supravegheati si indemnati de un adult sa apeleze la mila publicului, respectiv de  mama unora dintre minori. S-a luat masura sanctionarii contraventionale a parintilor minorilor depistati, iar copiii au fost predati inspectorilor din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a  Primariei Buzau, respectiv, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in vederea luarii masurilor ce se impun in astfel de cazuri”, mai spune Dumitrascu.

Potrivit legii, parintii care-si folosesc copiii la cersit risca dosare penale. Pe de alta parte, politisti locali fac apel la cetateni sa nu le mai ofere bani acestor persoane, pentru ca in acest fel nu fac decat sa le incurajeze sa-si exploateze in continuare copiii.

 


Adaugati un comentariu


 

*