Politistii intra in priza odata cu inceperea scolii

11 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Sanatatea, integritatea si securitatea elevilor in scoli va fi nu numai reponsabilitatea profesorilor si a medicilor, ci si a politistilor. Concret, patrulele de politie vor face parte din imaginea cotidiana a fiecarei scoli, iar la fiecare unitate de invatamant vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate. O atentie deosebita va fi acordata educatiei rutiere.

 

Saptamana viitoare, scolile isi vor deschide portile. Un bun prilej pentru finalizarea ultimelor pregatiri in vederea inaugurarii noului an de invatamant in cele mai bune conditii. Parintii, profesorii, medicii de familie si medicii scolari sunt preocupati de sanatatea copiilor, iar politistii vor acorda o atentie sporita protectiei si integritatii scolarilor si prescolarilor.

Astfel, la Buzau, alaturi de cadrele didactice implicate direct in procesul de invatamant, un rol tot mai activ il vor avea in anul scolar 2012-2013 si politistii. Inspectoratul de Politie Judetean a adoptat in acest sens o serie de masuri pentru siguranta publica in scoli si in zonele adiacente acestora.

Avand ca principal obiectiv prevenirea si combaterea situatiilor de risc pentru elevi, politistii vor deveni o prezenta constanta in unitatile de invatamant din judet.

 

Un politist de legatura pentru fiecare scoala

 

 Oamenii in uniforma vor supraveghea scolile prin intermediul patrulelor de siguranta publica, jandarmilor si politistilor locali, iar dispozitivele politienesti vor fi amplasate la vedere, astfel incat in cazul unor incidente, interventia lor sa fie cat mai rapida.

Totodata, pentru fiecare unitate de invatamant a fost desemnat cate un politist de proximitgate care sa se afle in permanenta legatura cu conducerea acelei scoli. Acesta se va implica, alaturi de profesori, in solutionarea incidentelor in care sunt implicati elevi.

De asemenea, pe langa actiunile de supraveghere a scolilor, pe parcursul anului scolar, politistii de proximitate sau din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii vor desfasura activitati cu caracter preventiv, prin care elevii vor fi sfatuiti cum sa-si protejeze bunurile, sa evite sau sa gestioneze conflictele in care ar putea fi implicati.

 

 Educatia rutiera, esentiala pentru viata

 

O importanta deosebita o vor avea activitatile referitoare la siguranta rutiera a copiilor, ca participanti la trafic. In acest sens, prima zi de scoala va coincide,  pentru cei mai mici scolari, cu prima surpiza din partea politistilor, constand in orarele scolare pe care le vor gasi pe banci.

Elevii mai mari vor avea posibilitatea sa se informeze din afisele cu recomandarile adresate lor de catre politisti si care vor fi postate la vedere in scoli generale si licee. 

Reprezentanti ai IPJ Buzau vor fi prezenti si la festivitatile de deschidere a noului an scolar, iar cu acest prilej le vor oferi elevilor o serie de recomandari si sfaturi referitoare la modul in care trebuie sa se fereasca de accidentele rutiere, sa nu devina victime ale persoanelor certate cu legea sau  sa evite „tentatiile” tot mai la indemana lor, cum ar fi alcoolul, substantele etnobotanice sau drogurile, cu consecinte dramatice pentru sanatatea si chiar viata lor.

 


Adaugati un comentariu


 

*