Un mediu sanatos, pentru sanatatea tuturor

8 februarie 2013 | 0 comentarii |

Este concluzia la care au ajuns astazi, peste 300 de elevi din 10 scoli gimnaziale buzoiene si profesorii lor, participanti la seminarul cu tema „Protectia mediului”, organizat de Consiliul Judetean Buzau, Inspectoratul Scolar Judetean si Fundatia Pro Green Terra.

 

Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau a fost, astazi, plina „ochi” de elevi ai ciclului gimnazial din 10 scoli din municipiu, care au fost informati cat este de important sa protejeze mediul in care traiesc si se dezvolta, pentru a creste frumosi si sanatosi.

Peste 300 de elevi, insotiti de profesorii si invatatorii lor, au aflat astfel ca „protectia mediului este un lucru serios, in care conteaza fiecare gest prin care fiecare dintre oameni reuseste sa contribuie la sanatatea mediului, la diminuarea poluarii, la adoptarea unui stil de viata mai curat care poate salva specii de animale si plante, poate salva vieti oemenesti si, intr-un cadru mai larg, salveaza Planeta Pamant”, de la lectorii Monica Gheorghe (Sc. „Capitan Av. Mircea T. Badulescu” Buzau), Marilena Urmuzache (Sc. nr. 7 Buzau) si Mihaela Alexandru (Liceul Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzau) – profesori coordonatori ai Proiectului „Eco-Scoala”.

La randul lor, copiii au realizat o expozitie cu felicitari realizate din materiale reciclabile.

 

Sunt incantat sa vad ca tot mai multi copii se implica in protejarea mediului si iau in serios actiunile care se pot face in acest sens, capatand  de la cele mai fragede varste deprinderi sanatoase, care mai tarziu se vor reflecta in propria lor sanatate. Sustin astfel de actiuni si cred ca este important sa ne educam copiii in spiritul protejarii mediului, al respectului fata de natura si de speciile care o populeaza, pentru ca o dezvoltare durabila porneste tocmai de la grija pe care o manifestam fiecare dintre noi fata de natura, de mediul in care traim”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, mentionand ca acest proiect completeaza actiunile pe care Asociatia Pro Green Terra le-a desfasurat pana acum la nivelul judetului.

Nu mai putin incantat de participarea numeroasa a copiilor si implicarea lor in actiuni privind protectia mediului s-a aratat si inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, Dumitru Ene, care i-a felicitat pe elevi si pe dascalii lor pentru preocuparea constanta de care dau dovada in „cultivarea responsabilitatii pentru mediu si, implicit, pentru o viata sanatoasa”.

 

Fondatorul Asociatiei „Pro Green Terra”, Catalin Mandrean, considera la randul sau ca este important sa intelegem cu totii ca trebuie sa luam in serios protectia mediului si ca un mediu inconjurator sanatos este un beneficiu al fiecaruia dintre noi. „De multe ori m-am intrebat si eu, ce sansa are educatia pentru mediu intr-o lume condusa de interese materiale si ce efecte ar avea. Am inteles insa ca nu trebuie sa fim lipsiti de optimism, ci sa fim convinsi ca, inceputa de la cea mai frageda varsta, educatia ecologica are mari sanse de reusita. Trebuie sa fim constienti ca, asa cum putem sa stricam, sa murdarim, sa taiem, sa poluam, la fel de bine putem si sa reparam, curatam, plantam, sa ecologizam, intr-un cuvant sa ajutam natura. Eu unul am inteles asta si vreau sa ii invatam si pe cei mici ca oricata matematica, fizica, sau geografie ar sti un om, orice talent artistic ar avea si oricata iscusinta, toate acestea devin inutile daca traim o viata precara, intr-un mediu murdar, sau daca ne sufocam in mod constant intr-un mediu pe care ar fi prea tarziu sa il mai salvam”, a declarat Catalin Mandrean, punctand faptul ca cel mai mic gest, atunci cand este facut de milioane de oameni are un impact major, iar toate acestea sunt lucruri simple si usor de realizat, la indemana tuturor.


Categorii: Actual, Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*