Prefectul Carmen Ichim si-a prezentat noua echipa

Noua componenta a Cancelariei Prefectului a fost prezentata astazi, in prima conferinta de presa a noului prefect, insa fara secretarul compartimentului, care va fi desemnat in perioada urmatoare.

 

Carmen Ichim si echipa Cancelariei

Carmen Ichim si echipa Cancelariei

Asa dupa cum anunta in urma cu o saptamana, la momentul investirii in functia de prefect al judetului Buzau, Carmen Ichim a avut ca principala preocupare, in primele zile de mandat, identificarea principalelelor probleme existente la nivelul judetului si desemnarea viitorilor membri ai Cancelariei Prefectului, cu care va face echipa in vederea unei functionari sanatoase a institutiei.

In cursul zilei de astazi, noul prefect a organizat si prima sa conferinta de presa dupa numire, iar data nu a fost aleasa intamplator, ci luand in considerare faptul ca pe 3 mai este marcata Ziua Internationala a Libertatii Presei. Prima intalnire cu jurnalistii a prefectului Carmen Ichim a avut ca principal scop prezentarea componentei noii Cancelarii a Prefectului, din care inca lipseste un secretar al respectivului departament.

Asadar, pe langa subpprefectul Sorin Gheorghe, Carmen Ichim se va sprijini, in activitatea pe care o va desfasura la conducerea institutiei care reprezinta Guvernul in teritoriu, de echipa care formeaza Cancelaria Prefectului, un compartiment organizatoric distinct, care cuprinde functii de executie specifice, echipa fiind formata din  directorul cancelariei, consilier, consultant si secretarul cancelariei.

 

Gabriel Cozma si subprefectul Sorin Gheorghe

Gabriel Cozma si subprefectul Sorin Gheorghe

In cazul Prefecturii Buzau, pana in prezent au fost desemnati trei din cei patru membri ai acestui compartiment, membrii care au fost prerzentati astazi, in cadrul conferintei de presa. Astfel, functia de director al cancelariei ii revine Cameliei Marilena Secuiu, economist de profesie, care a lucrat pana acum in mediul privat, in cadrul unei firme de reciclare, care detine puncte de lucru in tot judetul. Pentru functia de consilier a fost desemnat Cornel Diaconita, care detine si functia de consilier judetean, fiind specialist in domeniul managementului si al administratiei publice. Functia de consultant si purtator de cuvant al institutiei i-a fost atribuita lui Gabriel Cosma, fost jurnalist cu experienta in presa locala si absolvent de psihologie.

Cum spuneam, postul de secretar ramane inca neocupat, Carmen Ichim precizand ca este vorba de o functie importanta, care presupune mai multe abilitati si cunostinte vaste, fapt pentru care este nevoie de mai mult timp pentru gasirea unei persoane competente, fie din randul angajatilor Prefecturii, fie din afara.

 

Carmen Ichim, prefect Buzau

Carmen Ichim, prefect Buzau

Prefectul Carmen Ichim a vorbit si despre primele decizii pe care le-a luat in privinta problemelor cu care se confrunta judetul, anuntand cu aceasta ocazie ca in doua-trei luni vor fi incepute lucrarile de reparatii la podul de la Maracineni. La acest moment a fost intocmit un plan al lucrarilor care trebuie efectuate, urmand sa se organizeze licitatie pentru desemnarea firmei care va efectua aceste lucrari, iar in aproximativ doua luni sa se treaca la repararea podului care face legatura intre zona Moldovei si Capitala.

O alta masura care va fi luata in viitorul apropiat se refera la Serviciul Pasapoarte, care functioneaza in cadrul institutiei Prefectului. Este vorba de un serviciu foarte solicitat, iar din cauza spatiului limitat si al numarului insuficient de angajati, pe holurile institutiei se creaza frecvent aglomeratie. Pentru a se evita acest lucru, urmeaza a se amenaja o intrare separata pentru acest serviciu, care va fi undeva in spatele institutiei, la care deja se lucreaza si despre care prefectul Carmen Ichim spune ca astfel se va reduce si numarul mare de autovehicule parcate in zona din apropierea Prefecturii.


Adaugati un comentariu


 

*