Prefectul Maria Buleandra a impacat spiritele in problema Spitalului Nehoiu

10 iunie 2014 | 1 comentariu |

Impreuna cu  presedintele  CJAS , Corneliu Vasilescu si directorul DSP Buzau, Daniela Dumitru, adecis ca fiecare dintre celelalte spitale din judet sa cedeze cate un pat, astfel incat Nehoiu sa ramana functional.

 

Prefect Buzau-Maria Buleandra

Prefect Buzau-Maria Buleandra

Cand doi barbati se tin tari si sustin o problema care aparent nu are rezolvare, o femeie puternica dar rationala gaseste solutia. In cazul Spitalului Nehoiu, care a creat atata suparare si reactii dure din partea deputatului liberal George Scutaru, care s-a facut portavocea personalului medical si a localnicilor de pe Valea Buzaului care erau disperati ca se inchide unitatea medicala daca i se reduc 9 paturi, pe de o parte, respectiv, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Buzau, Corneliu Vasilescu, care trebuia sa aplice un ordin ministerial pe de alta parte, prefectul Buzaului, Mariana Buleandra, a fost cea care a impacat spiritele si a multumit, in final, pe toata lumea.

Impreuna cu directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Daniela Dumitru si presedintele CJAS, prefectul a stabilit ca de la fiecare dintre celelalte spitale sa se ia cate un pat care sa fie redistribuit Spitalului Nehoiu, astfel incat nimeni sa nu aiba prea mult de suferit si sa se rezolve si problema locauitorilor de pe Valea Buzaului.

 

Buleandra-SavaAm considerat ca trebuie sa-i acordam o sansa noului director al Spitalului Nehoiu, care a promis ca va aduce medici in aceasta unitate medicala. I-am chemat de aceea pe presedintele CJAS, Corneliu Vasilescu – reprezentantul Casei Nationale la Buzau, si pe directorul DSP, Daniela Dumitru – reprezentantul ministerului in teritoriu, sa gasim impreuna o solutie. Am constatat ca, de fapt, nu se reduce niciun pat per total la nivelul judetului, ci aplicandu-se o grila care ia in calcul anumite criterii de personal si servicii medicale ce pot finantate, la Nehoiu era necesar sa se faca o reducere de paturi. Impreuna am gasit solutia ca de la fiecare dintre celelalte spitale sa se ia cate un pat care sa fie cedat spitalului Nehoiu, pentru a-i da o sansa. In felul acesta nimeni nu are de suferit prea mult, iar problema care a creat atata suparare a fost rezolvata, astfel incat propunerea care se trimite la Bucuresti contine deja aceasta noua situatie”, a precizat prefectul Mariana Buleandra, pentru SanatateaBuzoiana.ro, la sfarsitul intalnirii cu reprezentantii autoritatii sanitare buzoiene.

 

nehoiu-vasilescu-scutaru

In acest fel,s-a confirmat faptul ca presedintele CJAS, Corneliu Vasilescu a prezentat corect numarul total de paturi din spitalele buzoiene care „ramane nemodificatsi doar criteriile pe baza carora se face finantarea a stat la baza reducerii numarului lor la Nehoiu, iar acest lucru nu mai depinde de o persoana, ci de un act normativ si de criteriile care se aplica in acelasi fel tuturor unitatilor medicale cu paturi din tara, intre care se numara si Spitalul Nehoiu care, neavand medici suficienti nu poate asigura servicii medicale decat pentru un anumit numar de bolnavi internati, respectiv, de paturi.

Multumit de felul in care au evoluat lucrurile, liberalul George Scutaru a transmis, la randul sau, ca saluta „implicarea Prefectului de Buzau, doamna Mariana Buleandra, in gasirea unei solutii de revizuire a alocarii paturilor finantate de la buget pentru spitalele buzoiene. In acest fel, Institutia Prefectului si-a aratat disponibilitatea de a reprezenta si interesele oamenilor de pe Valea Buzaului, fapt care merita apreciat”.

La randul lor, reprezentantii unitatii medicale si localnicii din zona si-au exprimat multumirea ca nu li se desfiinteaza spitalul si si-au pus toate sperantele in calitatile manageriale ale directorului  Sergiu Remisovschi, medic chirurg ortoped basarabean, care de la jumatatea lunii mai ocupa, prin concurs, postul de manager al spitalului nehoian. Acesta ar fi dat asigurari prefectului

 Comentarii (1)

  1. Medic spune:

    Si uite asa Scutaru a facut valuri doar ca sa-l auda electoratul cat se zdrobeste. Mai bine ar fi citit legea, lucru cam greu pentru un politician.
    Prefectul ca si presedintele casei doar i-au aratat lui Scutaru ca nici politicienii nu mai pot calca legea, lucru cu care le va fi greu sa se adapteze.
    Cum va face noul director rost medici? – ramane insa o mare intrebare. De fapt va prelungi agonia acestui spital, asa cum se prelungeste agonia intregului sistem de sanatate. La anul povestea se va repeta.
    Nici parlamentarii nu fac munca patriotica (”voluntara”), deci, de ce ar face medicii?

Adaugati un comentariu


 

*