Liberalul Scutaru acuza din nou PSD si pe presedintele CJAS ca vor inchide Spitalul Nehoiu si distrug reteaua sanitara spitaliceasca

10 iunie 2014 | 1 comentariu |

La aceasta ora, prefectul Buzaului, Maria Buleandra, i-a convocat la discutii pe aceasta tema pe presedintele CJAS, Corneliu Vasilescu si pe directorul DSP, Daniela Dumitru, carora le-a cerut sa gaseasca o solutie.

 

George Scutaru

George Scutaru

Se ingroasa gluma. Spitalele buzoiene vor pierde o parte din paturile cu care functioneaza la ora actuala, iar la Spitalul Nehoiu risca sa se puna lacatul pe usa.  „Prin decizia luata astazi de CJAS, PSD va inchide Spitalul din Nehoiu”, sustine presedintele liberalilor buzoieni George Scutaru, deputat in Colegiul de pe Valea Buzaului.

In ciuda faptului ca la acuzatiile din urma cu cateva zile, presedintele CJAS, Corneliu Vasilescu, a dat asigurari ca acuzatiile sunt nefondate, se pare ca lucrurile sunt totusi alarmante pentru spitalele buzoiene. La aceasta ora, atat presedintele casei de Sanatate, cat si directorul Directiei de Sanatate Publica, Daniela Dumitru, au fost convocati de prefectul Maria Buleandra, care le-a cerut sa gasesca solutii la problema creata.

Scutaru revine cu un nou comuniat in care-l acuza pe directorul CJAS Buzau si pe social-femocratii buzoieni ca nu au „nicio grija fata de oameni” si ca pregatesc „cu cinism, inchiderea Spitalului Nehoiu”, lasand „oamenii de pe Valea Buzualui fara acces la un spital public”.

 

Prefectul Maria Buleandra cere solutii

Prefectul Maria Buleandra cere solutii

In asteptarea unei pozitii a Institutiei Prefectului si a presedintelui CJAS Buzau, redam integral comunicatul transmis de deputatul liberal Scutaru:  

Astazi, 10 Iunie, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate va trimite la Bucuresti propunerea structurii de paturi finantate de la bugetul de stat pentru spitalele buzoiene. Ii solicit public directorului CJAS sa nu trimita documentul  ce prevede diminuarea paturilor finantate pentru Spitalul din Nehoiu, pentru Spitalul Judetean si pentru cel din Rimnicu Sarat, pentru ca va pune in pericol buna functionare a acestora. Atrag atentia asupra faptului ca reducerea cu 9 paturi finantate de la buget a structurii Spitalului din Nehoiu va determina inchiderea sa, cu grave consecinte asupra tuturor locuitorilor de pe Valea Buzaului.

Am vazut raspunsul dat presei de catre directorul CSAS care nu aduce vreo clarificare gravei probleme a viitorului Spitalului din Nehoiu. Acesta se lauda cu paturile cu finantare de la buget alocate in 2013 judetului Buzau, desi contributia avuta la aceasta realizare e la fel ca cea pe care o are la cucerirea Everestului, la prima aselenizare sau la inventarea rotii.

Vasilescu -Dumitru _1024Poate spune clar, daca este in stare, directorul Vasilescu, cu cat se va reduce finantarea in 2014 pentru spitalele din Nehoiu, Rimnic si cel Judetean? Poate spune incompetentul director de la CJAS cum va mai supravietui Spitalul din Nehoiu dupa ce aberanta sa propunere va fi pusa in practica de Guvernul PSD?  Isi asuma demolatorul spitalelor din Buzau, Corneliu Vasilescu, si PSD, partidul care l-a pus in fruntea CJAS, faptul ca oamenii de pe Valea Buzaului nu vor mai avea acces la un spital public din cauza acestor decizii?

PSD arata ca nu are nicio grija fata de oameni si ca pregateste, cu cinism, inchiderea Spitalului din Nehoiu.

 Deputat George Scutaru, Colegiul 1 – Valea Buzaului

 Presedinte PNL Buzau”.

 Comentarii (1)

 1. Medic spune:

  Problema lui Scutaru este ca fiind in opozitie trebuie sa se faca auzit.
  Vina nu este nici a CJAS Buzau si nici a Spitalului Nehoiu care e pe cale de desfiintare. Cauza este lipsa de atractivitate a salariilor. Daca salariile ar fi atractive, medicii nu ar mai pleca din tara.
  Un spital cu medici putini (sau deloc) primeste o finantare redusa deoarece numarul de servicii oferite este foarte mic.
  Spitalul Nehoiu, care mai are doar 3-4 medici, ce pot oferi servicii spitalicesti limitate, va primi finantare f. redusa.
  Pana cand Ministerul Sanatatii va modifica grila de salarizare si Spitalul Nehoiu va angaja medici va mai trece multa apa pe raul Buzau si, in consecinta, spitalul Nehoiu are toate sanasele sa se inchida.

  Si mai simplu, pentru domnul Scutaru (care intelege mai greu problema!!) cum crede dansul sa finanteze acest spital daca maine, cei cativa medici s-ar pensiona si nu ar mai veni niciun alt medic? Dansul nu intelege ca directionarea de fonduri catre o anumita unitate este in functie de serviciile oferite.

  Daca spitalul Nehoiu va reusi sa angajeze medici va primi si finantare corespunzatoare, dar la momentul respectiv.
  In contextul existent consider ca toata polemica nu este decat o ”gargara” politica intre Opozitie si Putere.

Adaugati un comentariu


 

*