Prima aplicatie pe mobil care face programari pentru consultatii medicale si analize

Aceasta poate fi descarcata gratuit de orice utilizator de smartphone sau tableta si il va ajuta sa-si aleaga clinicile potrivite problemelor sale de sanatate si intervalele orare cele mai convenabile pentru o programare.

 

smartphone telefonA fost lansata prima aplicatie gratuita din Romania care le permite utilizatorilor sa gaseasca informatii despre un numar insemnat de clinici si laboratoare medicale, sa le identifice pe cele aflate cel mai aproape de zona in care se afla si chiar sa isi faca programari pentru consultati sau analize, alegandu-si zilele si intervalele orare pe care le considera cele mai convenabile. Mai mult, aplicatia permite chiar si  efectuarea de apeluri de urgenta pentru solicitarea unui serviciu de ambulanta, prin apasarea unui singur buton, fara a mai fi nevoie sa se formeze numarul 112.

Aplicatia se numeste Dispensar si este accesibila oricarui utilizator de smartphone sau tableta, indiferent daca foloseste sistemul de operare Android sau iOS, fiind suficient sa fie descarcata si instalata gratuit pe dispozitivele mobile.

In contextul in care, in ultimii ani, telefoanele inteligente si tabletele au devenit accesibile unui numar tot mai mare de utilizatori si nu mai sunt considerate de mult un lux pe care putini si-l pot permite, o astfel de aplicatie se poate dovedi utila pentru un numar insemnat de utilizatori, ajutandu-i sa isi gaseasca si sa selecteze clinicile si laboatoarele cele mai potrivite pentru preferintele si nevoile lor.

 

aplicatie dispensarDiana Suciu, dezvoltatorul acestei aplicatii, spune ca s-a bazat pe rezultatele unui studiu care arata ca, la momentul actual, trei sferturi dintre romani utilizeaza un telefon inteligent, iar in aceste conditii, ideea realizarii aplicatiei a venit din necesitatea de a raspunde nevoilor cat mai multor pacienti care nu mai vor sa piarda foarte mult timp cautand un medic sau un laborator, ori nu mai vor sa astepte minute in sir la telefon pentru a reusi sa isi faca o programare pentru o consultatie sau niste analize.

Dupa instalarea aplicatiei, utilizatorul trebuie sa isi creeze un cont sau se poate conecta direct de pe contul de Facebok, dupa care va avea acces la toate serviciile oferite de aplicatie. Tot ce trebuie sa faca pentru a se programa este sa aleaga dintr-o lista specialitatea pentru care doreste un anumit serviciu medical, pentru ca apoi sa selecteze una din clinicile sau laboratoarele care ii vor fi afisare pe ecranul telefonului ori tabletei. Odata aleasa clinica, va trimite o cerere pentru o programare, avand posibilitatea de a selecta si zilele sau intervalul orar in care doreste sa fie programat.

 

Smartphones HealthcareOdata trimisa cererea, aceasta va ajunge prin intermediul aplicatiei la clinicile inscrise in program, catre care a fost facuta solicitarea, iar utilizatorul va primi un raspuns in care i se vor comunica data si ora la care a fost fixata programarea, numele medicului precum si costul consultatiei.

Aplicatia a fost lansata initial ca proiect pilot doar pentru Bucuresti, insa urmeaza in cel mai scurt timp sa fie extinsa si la nivel national.

La acest moment, in aplicatie se regasesc majoritatea clinicilor si cabinetelor medicale din Bucuresti, lista urmand a fi completata cu alte unitati medicale din tara.

Cei intresati sa afle mai multe informatii despre aplicatia Dispensar o pot face accesand site-ul www.dispensarapp.ro, tot aici putand fi gasite si link-urile de unde aplicatia poate fi descarcata.

 


Categorii: Actual, IT & C, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*