Primarul Capitalei dă asigurări că maternitățile din subordine oferă condiții de siguranță în această perioadă

14 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Anunțul a fost făcut cu ocazia unei vizite pe care Gabriela Firea a efectuat-o la maternitatea Giulești – una dintre cele patru unități medicale de acest tip pe care Primăria Capitalei le are în administrare.

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a efectuat o vizită la maternitatea Giulești, pentru a verifica la fața locului modul în care sunt respectate măsurile de siguranță impuse în condițiile pandemiei de Covid-19. Cu această ocazie, Firea a dat asigurări că toate cele patru maternități din subordinea administrației Capitalei – Giulești, Filantropia, Cantacuzino și Malaxa – oferă condiții optime de siguranță pentru nou-născuți și viitoarele mame, dar și pentru femeile care au nevoie de analize, diagnostic și tratament în cadrul acestor unități medicale.

În această perioadă, multe dintre viitoarele mame sunt îngrijorate, le este teamă să ajungă la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus. Vreau să le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor însărcinate: Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor, a luat în această perioadă toate măsurile speciale de protecție, pentru că în actualele condiții restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezintă siguranța gravidelor și a nou-născuților”, a declarat Gabriela Firea.

 

Dr. Marcel Moisa

Aceasta a adăugat că, atât la maternitatea Giulești, care este cea mai mare dintre cele patru maternități aflate în administrarea Primăriei Capitalei, cât și la celelalte trei unități similare, atât personalul medical cât și pacientele internate beneficiază de echipament complet de protecție, ce include halate de unică folosință, mănuși, măști și botoși, iar condițiile de igienă sunt respectate.

În completare, managerul maternității Giulești, dr.  Marcel Moisă, a declarat că „s-a schimbat modalitatea de acces în spital, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic ce vizează toate pacientele care se adresează maternității. Zilnic, se realizează triajul personalului medical, care a fost instruit în legătură cu purtarea echipamentului de protecție, iar pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, în conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite funcționale noi, autorizate de Direcția de Sănătate Publică, personalul medical fiind instruit în legătură cu normele speciale de echipare”.

 

În afară de nașteri, la maternitatea Giulești sunt tratate în continuare și urgențele medicale, unitatea dispunând și la acest capitol de toate echipamentele de protecție necesare, pentru ca personalul și pacientele să fie în deplină siguranță, au dat asigurări conducerea spitalului și primarul Capitalei.

Gabriela Firea a subliniat că la nivelul maternităților din Capitală este pus la punct și un Plan alb de acțiune pentru situațiile în care la urgențe se prezintă o pacientă infectată cu noul coronavirus. În acest caz, pacienta este internată la izolator, unde au loc procedurile medicale în vederea stabilizării, iar când starea de sănătate a acesteia o permite, este transferată către maternitatea Bucur – unitate care internează în această perioadă doar cazurile confirmate cu Covid-19.

De la decretarea stării de urgență, în cele patru maternități din subordinea Primăriei Capitalei au venit pe lume 924 de copii, dintre care 273 s-au născut la maternitatea Giulești.

Gabriela Firea a menționat, cu aceeași ocazie, că programul Școala părinților, în cadrul căruia viitorii părinți beneficiază gratuit de cursuri de puericultură, s-a mutat în online, pentru a se respecta recomandările de distanțare socială. Chiar și așa, programul se bucură de un larg interes, atât din partea viitoarelor mame cât și a viitorilor tați, cursurile difuzate on-line având  peste 27.000 de vizualizări.

 


Adaugati un comentariu


 

*