Primele sanctiuni in urma anchetei interne de la maternitatea din Botosani

13 februarie 2014 | 0 comentarii |

Paradoxal, printre cei sanctionati s-ar putea numara si medicul neonatolog care a sesizat conducerii spitalului neregulile de pe sectie.

 

Viorel Iliuta, manager SJU Botosani

Viorel Iliuta, manager SJU Botosani

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Botosani a anuntat primele masuri disciplinare luate in urma anchetei interne declansata ca urmare a sesizarilor facute de medicul neonatolog Eugen Prajinaru, cu privire la o serie de nereguli in activitatea maternitatii.

Managerul unitatii medicale, Viorel Iliuta, a anuntat ca pana la acest moment s-a luat masura sanctionarii a trei asistente din cadrul sectiei de Obstetrica-ginecologie, dar este posibil sa fie aplicate si alte sanctiuni, intrucat pe parcursul anchetei interne au fost sesizate aspecte noi legate de activitatea sectiei, in afara celor sesizate de medicul neonatolog Prajinariu.

 

maternitatea bucurComisia de ancheta, coordonata de Ion Asaftei, directorul de ingrijiri al spitalului, a constatat ca multe dintre aspectele sesizate in scrisoarea adresata conducerii de medicul Eugen Prajinaru se confirma, inclusiv cel mai grav dintre acestea, referitor la vaccinarea de doua ori a unui nou-nascut impotriva tuberculozei.

Asistentei care a recunoscut ca este posibil sa-i fi inoculat copilului a doua doza din acelasi vaccin i s-a interzis sa mai administreze vaccinul BCG, in timp ce o colega de-a sa care nu a reglat corect temperatura unui incubator, expunand copiii la supraincalzire, a fost mutata pe o alta sectie, unde nu va mai lucra direct cu nou-nascuti. Cea de-a treia sanctiune a fost aplicata unei alte asistente din maternitate, care a cantarit un copil cu tot cu scutece, aceasta intrand in atentia comisiei de disciplina si riscand o diminuare a salariului cu 5-10 la suta.

 

Dr. Eugen Prajinaru

Dr. Eugen Prajinaru

O sanctiune disciplinara risca pana si medicul Eugen Prajinaru, cel care a declansat scandalul, intrucat imediat dupa ce a sesizat conducerea despre nereguli si a precizat numele vinovatilor, a plecat in concediu fara ca cererea sa-i fie aprobata.

Acest fapt a fost precizat de directorul spitalului, Viorel Iliuta, care a declarat ca in cursul zilei de luni, chiar in ziua inceperii anchetei, medicul a plecat de la spital inainte de finalul programului. Acesta a intrat in concediu de odihna, desi cererea nu ii fusese inca aprobata nici de medicul sef, nici de conducerea spitalului. Managerul a declarat ca acesta va fi sanctionat cand va reveni la munca, comportamentul medicului nefiind unul corespunzator statutului sau profesional.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*