Primii 31 de buzoieni beneficiază deja de tratament balnear în acest an, cu bilete alocate prin Casa Județeană de Pensii

15 martie 2022 | 0 comentarii |

Cei mai mulți dintre ei se află în Stațiunea Sărata Monteoru, iar la sfârșitul acestei luni, o nouă serie, de 60 de asigurați, vor pleca în stațiunile TBRCM.

 

Zeci de pensionari și asigurați ai Casei de Pensii Buzău au plecat la tratament, la sfârșitul săptămânii trecute, în stațiunile balneare Sărata Monteoru, Covasna, Amara, Olănești sau Lacu Sărat, aflate în structura Casei Naționale de Pensii Publice, prin Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM).

Prima serie de beneficiari ai biletelor de tratament și recuperare obținute prin Casa Județeană de Pensii Buzău (pensionari ai sistemului public de pensii, beneficiari ai unor legi cu caracter reparatoriu, persoane cu dizabilități) au început deja primul sejur din acest an. Cele mai multe locuri au fost oferite în Stațiunea Sărata Monteoru, pentru care au fost fost disponibile 76 de locuri, din cele 90 alocate pentru această serie, dar numai 31 de beneficiari au optat pentru această perioadă.

Ținând cont de timpul scurt dintre perioada de alocare și data de începere a sejurului, biletele au putut fi ridicate direct de la Casa de Pensii, imediat după depunerea cererilor, iar beneficiarii deja își pot trata afecțiunile reumatice, respiratorii, neurologice, cardiovasculare, endocrine, dermatologice, digestive, renale, dermatologice, ginecologice, metabolice etc. de care suferă.

 

Ionut Constantin

Pentru a doua serie din acest an, care începe în zilele de 23, 25 și 26 martie, CJP Buzău a stabilit deja lista cu cererile aprobate, iar solicitanții și-au primit deja biletele pentru stațiunile solicitate. În această serie au fost repartizate 60 de bilete, iar cele mai multe sunt, și de această dată, la Sărata Monteoru.

Alocarea biletelor de tratrament se stabilește în funcție de punctajul calculat pe baza a trei criterii: tipul pensiei, valoarea acesteia și dacă persoana a mai fost sau nu în ultimii 2 ani în stațiune. „În funcție de aceste criterii se stabilește punctajul, apoi se ordonează descrescător, în funcție de solicitările pentru fiecare stațiune și de locurile disponibile. Fiecare persoană aflată pe această listă primește o înștiințare la domiciliu, prin care i se comunică data la care își pot ridica biletul și documente pe care trebuie să le prezinte etc.”, a explicat purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Buzău, Ionuț Constantin, care a reamintit că durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

Deocamdată, CJP Buzău are alocate, pentru acest an, 182 de bilete pentru luna martie, din care 166 pentru tratament reumatismal.

Anul trecut, 2013 buzoieni au beneficiat de bilete de tratament și odihnă în diverse stațiuni din țară, în baza biletelor alocate prin Casa de Pensii.


Adaugati un comentariu


 

*