Sase statiuni balneare, pregatite sa primeasca buzoienii la tratament

11 februarie 2015 | 0 comentarii |

Casei Judetene de Pensii Buzau i-au fost repartizate 2458 de locuri pentru anul in curs, iar primul sejur incepe saptamana viitoare.

 

medic-pensionariiStiti deja, din SanatateaBuzoiana.ro, ca incepand cu 16 februarie, prima serie de pensionari si asigurati ai sistemului public de pensii din Romania, asadar si cei din Buzau, pleaca la tratament in bazele de tratament aflate in proprietatea Ministerului Muncii, prin Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP).

Ceea ce nu se stia, era numarul de bilete repartizate Casei de Pensii (CJP) Buzau, chiar daca mai sunt doar cateva zile pana la plecarea primilor beneficiari, in statiuni.

Astazi, a sosit la Buzau si repartitia biletelor pe acest an, astfel ca exista certitudinea ca  2.458 de buzoieni  – pensionari, asigurati ai sistemului public de pensii sau persoane care beneficiaza de legi speciale in baza carora le sunt asigurate gratuit tratamente balneare -, au la dispozitie, pentru anul in curs, biletele care ii vor ajuta sa se trateze si sa isi recupereze, in masura in care este posibil, sanatatea, respectiv, capacitatea de munca.

La nivel national, Casa Nationala de Pensii Publice asigura, pentru acest an, prin casele judetene din subordine, 59.641 de locuri la tratament balnear, in cadrul Societatii Comerciale de Tratament Blanear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM).

 

CJP BuzauPrima serie de beneficiari va pleca in statiuni luni, 16 februarie, de aceea conducerea Casei de Pensii Buzau invita persoanele interesate sa se prezinte, incepand chiar de maine, la sediul institutiei, pentru a solicita si primi biletul pentru un sejur de 16 zile, intr-una dintre bazele de tratament si recuperare disponibile.  „Repartizarea celor 2.458 de locuri disponibile prin TBRCM pentru buzoieni este facuta in sase statiuni balneoclimaterice, cu profiluri curative specifice. Astfel, pentru tratarea aparatului cardio-vascular avem 10 locuri la Buzias (Hotel Silvana) si 115 locuri la Covasna (Hotel Dacia). Pentru cei care sufera de boli ale aparatului digestiv avem 42 de locuri la Olanesti (Hotel Livadia), iar pentru cei care au nevoie de tratament balnear reumatismal sunt disponibile 14 locuri la Pucioasa (Hotel ceres), 425 de locuri la Amara (Hotel Ialomita), iar cele mai  multe, asa cum era de asteptat si cum este si firesc, avem la Monteoru, unde ne-au fost repartizate 1852 de bilete, la Hotel Ceres. Trebuie retinut ca acesta nu este numarul total de bilete pentru anul in curs, acestea urmand sa fie suplimentate cu locurile la tratament balnear ce vor fi contractate cu alti operatori economici interesati. Numarul acestora se va stabili dupa atribuirea contractelor, cu incadrarea in plafonul sumelor prevazute in bugetul asigurarilor sociale pe 2015, cu aceasta destinatie”, a precizat directorul Casei de Pensii Buzau, Carmen Androne.

Detalii despre categoriile de persone care beneficiaza de bilete de tratament balnear gratuit sau subventionat prin Casa de Pensii, cat si despre conditiile in care o persoana beneficiaza de astfel de bilete, AICI


Adaugati un comentariu


 

*