Primul copil al anului 2015 s-a nascut la Buzau!

2 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

La miezul noptii dintre ani, un baietel a scos primul tipat la Maternitatea Buzau la ora 0:02.Tot la Buzau se pare ca s-au nascut si cei mai multi copii, atat in noaptea de Revelion cat si in ziua de Sfantul Vasile.

 

Dr. Antonina Gradinaru

Dr. Antonina Gradinaru

Zeci de bebelusi s-au grabit sa dea „startul” nasterilor in Anul Nou 2015! Cei mai multi se pare ca au fost adusi pe lume de medicii de la Maternitatea Buzau unde, potrivit dr. Antonina Gradinaru, sefa Sectiei Neonatologie a Maternitatii apartinand Spitalului Judetean de Urgenta, in noaptea dintre ani s-au nascut noua copii, majoritatea baieti, iar in ziua de Sfantul Vasile, alti sapte, tot baietii detinand suprematia numerica.

La Buzau s-a nascut si primul bebelus al Anului Nou din Romania, la ora 0:02 venind pe lume cel de-al patrulea copil al familiei Pasare.

 „In garda dintre 31 decembrie 2014-1 ianuarie 2015, la Maternitatea Buzau s-au nascut noua bebelusi. Primul «Noel» a dat «gongul» la ora 0:02 si a avut la nastere 3,3 kg. Este sanatos, la fel ca si mamica lui, care mai are acasa trei copii.  Tot sanatosi sunt si ceilalti opt bebelusi veniti pe lume la cumpana dintre ani, ca si ceilalti patru baietei si trei fetite care s-au nascut in ziua de Sfantul Vasile. Toti bebelusii sunt sanatosi si au primit la nastere nota noua sau zece”, a precizat dr. Gradinaru pentru Sanatatea Buzoiana.

 

salvati copiii - bebelusi prematuriPatru copii – o fetita si trei baieti – s-au nascut la Maternitatea Sibiu in primele ore ale anului 2015. Prima nastere s-a inregistrat la ora 1:25, cand a fost adusa pe lume o fetita, iar la 0ra 5:25 medicii sibieni au ajutat sa se nasca al doilea copil, un baietel. Ceilalti doi baieti s-au nascut la 9:20, respectiv, la 9:30. Toti sunt sanatosi si au primit nota zece din partea medicilor.

 Alti patru copii s-au nascut in noaptea de Revelion si in prima zi din 2015 la maternitatile din Timisoara, fiind vorba despre trei fetite si un baiat. Primul nascut in Maternitatea Bega din Timisoara a fost o fetita de 2.960 de grame, care a venit pe lume in jurul orei 1:00. La ora 3:00, s-a nascut o alta fetita, de 3.170 de grame. La Maternitatea OdobescuSpitalul Municipal Timisoara, primul nascut a fost un baiat, care a venit pe lume in jurul orei 5:00, urmat de o fetita, nascuta inainte de ora 8:00.

 

bebelusiLa Arad, de Anul Nou s-a nascut un singur bebelus, la maternitatea din oras. Este vorba de un baietel de 3,2 kilograme, iar nasterea a avut loc la ora 1:00. Medicii spun ca nasterea a decurs bine, iar baietelul este sanatos.

Alti patru copii – doua fetite si doi baietei – s-au nascut, in noaptea de Revelion si in prima zi a anului, in judetul Harghita.Pprimul bebelus venit pe lume in 2015 a fost un baiat de 3,4 kilograme.

Primul nou-nscut in noaptea de Anul Nou la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc a fost un bietel, nascut la ora 3:30, cu o greutate de 3,4 kilograme. La ora 5:55, la acelasi spital a venit pe lume al doilea copil, o fetita de 3,2 kilograme, iar cel de-al treilea copil nascut la Odorhei este o fetita de 3,75 de kilograme.

In prima zi a noului an, la Spitalul Judetean de Urgent Miercurea Ciuc s-a nascut, la ora 10:10, un bietel de 4,150 de kilograme.

 

Emil Boc (sursa foto: voceatransilvaniei.ro)

Emil Boc (sursa foto: voceatransilvaniei.ro)

La Cluj-Napoca, cinci bebelusi nscuti in primele ore din 2015, la Clinica Ginecologie I, au fost premiati simbolic, de primarul Emil Boc, acesta oferindu-le diplome care atesta ca micutii sunt primii cetateni ai Clujului – Capital European a Tineretului in 2015.

Primarul Boc a mers la maternitate insotit de cativa tineri de la Federatia SHARE, care organizeaza evenimentele in cadrul proiectului Cluj – Capitala Europeana a Tineretului. „Am premiat simbolic primii cetateni ai Capitalei Europene a Tineretului, care au o tripla calitate – cetateni romani, cetateni europeni si cetateni ai Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca. Au primit cadouri simbolice, produse imprimate cu sigla Capitalei Europene a Tineretului, iar ca primar m-am gandit la urmatorul lucru: aceasta diploma simbolica pe care au primit-o o vor putea utiliza incepand cu varsta de 18 ani, oricand pana la 30 de ani, sa mearga cu diploma la primarul care va fi atunci in functie la Cluj si timp de un an sa aiba statutul de consilier onorific al primarului, pe probleme de tineret. Sper sa isi exercite acest statut”, a declarat Boc, citat de Mediafax.

Cel de-al saselea copil nascut la Cluj in prima zi a Anului Nou a fost un bietel, care s-a nascut in Clinica „Dominic Stanca”.

Pe parcursul anului 2014, in Clinica Ginecologie I din Cluj-Napoca au venit pe lume aproape 2.000 de bebelusi, iar in Clinica „Dominic Stanca” s-au nscut 3.140 de bebelusi.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*