Cand la Revelion, cand la spital!

2 ianuarie 2015 | 0 comentarii |

 Sute de apeluri au fost inregistrate de Serviciile de Ambulanta in noaptea de Anul Nou si in ziua de Sfantul Vasile, dar numarul lor a fost sensibil mai mic decat cel al solicitarilor de la Craciun si Sfantul Vasile.

 

ambulanta-noapteaNoaptea de Revelion a fost, cum era si firesc, una in care tot omul s-a distrat, cu exceptia medicilor de la Ambulanta si de la Urgente, care au lucrat la foc continuu. Au existat sute de cazuri in care, fie din  cauza gerului napraznic de afara, fie a consumului excesiv de alcool, telefonul pentru interventii de urgenta 112 a sunat continuu.

La Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) s-au inregistrat 580 de solicitari, 18 dintre acestea fiind pentru cazuri de consum de alcool in exces, patru pentru tentative de suicid, iar 22  pentru persoane fara adapost care riscau sa moara din cauza frigului, potrivit managerului SABI, dr. Alis Grasu. 361 dintre ele au fost pentru urgente, intre acestea numarandu-se si doua nasteri. Alte opt solicitari au fost pentru traumatisme, iar in alte 19 cazuri, echipajele SABI au fost solicitate pentru persoane care au lesinat in strada din cauza gerului.

 

UPU-Ambulanta-SB_1480Ambulanta Buzau a inregistrat o medie de 170 de interventii de Anul Nou si Sfantul Vasile, in urma apelurilor primite de la buzoieni. Numarul solicitarilor a fost insa unul sensibil mai mic decat in perioada Craciunului si de Sfantul Stefan, iar in majoritatea cazurilor a fost vorba despre colici abdominale, colici renale, etilism si afectiuni cardiace, asa cum a declarat Rodica Corneci, purtatorul de cuvant al SAJ Buzau, care a mentionat ca nu au fost cazuri deosebite.

La Harghita, unde temperaturile au coborat in noaptea de Anul Nou sub minus 15 grade Celsius, Ambulanta a inregistrat zeci de solicitari, majoritatea urgente, printre care si cazuri de arsuri si traumatisme provocate de petarde si artificii, de coma alcoolica (intre care si la doi adoolescenti de 14 si 16 ani), colici renale si abdominale, afectiuni cardiace si patru nasteri.

Noua persoane au ajuns la spital din cauza unor accidente provocate de folosirea imprudenta a materialelor pirotehnice pentru Revelion, conform situatiei centralizate la nivel national de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

elicopter SMURDEchipajele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au intervenit, in noaptea de Anul Nou, la 211 solicitari, intre care 116 pentru stingerea unor incendii, iar 19 evenimente in urmarea unor fenomene meteo periculoase.

Echipajele SMURD au raspuns la 804 solicitari pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, intre care o interventie a jandarmilor montani, a pompierilor si a celor de la Salvamont pentru salvarea a sapte persoane blocate in telescaun, in localitatea Sacele, judetul Brasov, pe Partia Bunloc, potrivit purtatorului de cuvant al MAI.

La nivel national, au fost efectuate cinci misiuni aero-medicale pentru salvarea a patru adulti si a unui copil, aflati in stare critica, cei cinci pacienti fiind transportati la spital.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*