Primul portal din Romania care ofera tinerilor cu autism o sansa de angajare

6 februarie 2015 | 0 comentarii |

Portalul le ofera tinerilor cu autism sansa se a se angaja a fost lansat ieri si contine o sectiune speciala dedicata angajatorilor care vor sa sprijine incluziunea prin munca a persoanelor din aceasta categorie.

 

autismIn cursul zilei de ieri a fost lansat un nou portal dedicat persoanelor cu autism, portal ce poate fi accesat la adresa http://conexiuni.autismromania.ro. Initiativa infiintarii acestui site apartine Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism, implicata in proiectul „Start in viata pentru copiii cu autism”, proiect ce beneficiaza de o finantare europeana. Portalul lansat ieri are ceva in plus fata de celealte site-uri similare dedicate problemelor persoanelor cu autism, fiind singurul care le ofera tinerilor cu autism posibilitatea sa isi gaseasca un loc de munca prin intermediul platformei. Aceasta, pentru ca platforma contine o sectiune speciala dedicata angajatorilor care doresc sa sprijine incluziunea prin munca a tinerilor cu tulburari din spectrul autist. Acestia pot posta pe site oferte de locuri de munca, avand totodata posibilitatea de a accesa o baza de date in care vor fi incluse profilele tinerilor cu autism care pot fi angajati. Baza de date cuprinde date despre studiile, abilitatile, experienta si interesele speciala ale tinerilor, astfel ca acestia pot fi recrutati direct de pe site de angajatorii interesati.

 

site autismPlatforma contine si o sectiune „Comunitate”, in cadrul careia parintii copiilor si tinerilor cu astfel de probleme pot interactiona si face schimb de experienta. Sectiunea este dedicata si persoanelor cu tulburari din spectru autist care pot interactiona reciproc in cadrul platformei, totodata putand fi accesata si de profesionistii din domeniu care doresc sa ofere sfaturi sau pur si simplu sa interactioneze cu ceilalti membri ai comunitatii. Referindu-se la noul portal lansat ieri, Liuba Iacoblev, managerul de proiect, a declarat ca „dorim sa incurajam comunicarea pe teme legate de problematica tinerilor si adultilor cu tulburari din spectru autist si a familiilor acestora, sa-i informam si sensibilizam in mod special pe angajatori in privinta potentialului si abilitatilor tinerilorastfel de probleme, pentru ca acestia sa devina mai deschisi in a-i angaja in institutiile publice sau companiile lor private. Incercam sa venim in sprijinul familiilor tinerilor si adultilor cu autism, in mod special, cu informatii, consiliere si diferite alte resurse, deoarece problemele si nevoile reale ale acestor familii sunt ignorate de autoritati”.


Adaugati un comentariu


 

*