A fost lansat primul portal de job-uri pentru persoanele cu dizabilitati

Platforma on-line a fost lansata in cadrul unui proiect ce a beneficiat de finantare din granturi norvegiene, facilitand legatura dintre angajatori si persoanele cu dizabilitati aflate in cautarea unui loc de munca.

 

well

Sursa: Facebook

Zilele acestea s-a incheiat, oficial, un proiect derulat pe durata a trei luni, de catre Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati Well, in parteneriat cu o organizatie umanitara din Norvegia. Proiectul a avut ca scop cresterea accesului la locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati. Avand in vedere nevoile lor speciale, aceste persoane nu pot presta decat anumite activitati si de multe ori le este dificil sa isi gaseasca un loc de munca, uneori si din cauza reticentei angajatorilor. Pornind de la aceasta situatie, asociatia Well, in colaborare cu partenerii noevegieni au demarat proiectul denumit „Dizabilitatea nu inseamna incapacitate”, avand ca scop facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la locuri de munca adaptate nevoilor lor, precum si promovarea in randul angajatorilor a avantajelor de care pot beneficia daca angajeaza astfel de persoane.

Proiectul a fost aprobat pentru finantare din granturi norvegiene si s-a materializat in cele trei luni intr-un portal special, destinat persoanelor cu dizabilitati aflate in cautarea unui loc de munca si angajatorilor care cauta sa recruteze angajati din aceasta categorie.

 

angajati cu dizabilitatiSite-ul poate fi accesat aici, utilizatorii trebuind mai intai sa isi faca un cont gratuit. Dupa deschiderea acestui cont, persoanele cu dizabilitati isi vor putea incarca CV-ul pe site pentru a putea fi consultat de angajatori si vor putea sa consulte oferta de locuri de munca disponibile, aplicand pentru posturile de care sunt interesate. Totodata, platforma informeaza companiile cu privire la avantajele fiscale ala angajatii persoanelor cu handicap, publicand si ofertele de munca ale acestora, adresate acestei categorii de angajati

La finalul proiectului, Mirona Tudor, presedintele asociatiei Well, a declarat ca „ne asteptam ca acest proiect sa genereze un impact pozitiv in media la nivel national si sa beneficieze de o continuitate sustenabila pe termen lung pentru persoanele cu dizabilitati cat si pentru companii. Depunem eforturi pentru identificarea companiilor private dar si a institutilor publice, prin publicitate in mass-media, vizibilitate pe internet pentru a beneficia continuu de efectul de multiplicare a informatiei cu privire la existenta acestei baze de date unice in Romania”.

 

Sursa: Facebook

Sursa: Facebook

Aceasta a adaugat ca si dupa incheierea proiectului se va mentine colaborarea cu organizatia din Norvegia, pentru a putea beneficia in continuare de experienta mai vasta a partenerilor norvegieni. O delegatie a organizatiei din Romania s-a deplasat in acest scop in Norvegia pentru identificarea altor parghii de sustinere a persoanelor cu dizabilitati, prin schimburi de experienta, colaborare, transfer de cunostinte si de bune practici, dar si a unor noi surse de finantare pentru alte proiecte derulate in comun.

Asociatia Persoanelor cu Dizabilitati Well a fost infiintata in urma cu doi ani, in scopul ajutorarii dezinteresate a persoanelor cu handicap si integrarea lor partiala sau totala in viata sociala, economica, politica, prin atragerea de fonduri in vederea crearii programelor si proiectelor sociale dedicate acestor scopuri.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Comentarii (2)

  1. Anca Pall spune:

    Initiativa buna, in sfarsit incep lucrurile sa se miste… in directii bune constructive!!!!!

  2. Constanta Ifrim spune:

    Aprecieri!

Adaugati un comentariu


 

*