Problemele sistemului de sanatate, dezbatute la a doua editie a International Health Forum

14 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Evenimentul va avea loc maine in Bucuresti, fiind organizat de Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

 

international health forumHotelul Radisson Blu din Capitala va gazdui maine, incepand de la ora 9.00, cea de doua editie a International Health Forum, o actiune organizata de Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania. Evenimentul va reuni numerosi participanti importanti din tara si strainatate, care vor dezbate problemele sistemului de sanatate din Romania si vor incerca sa gaseasca unele solutii.

Conform anuntului facut de organizatori, la eveniment sunt asteptati sa participe atat reprezentanti ai autoritatilor din Sanatate cat si reprezentanti ai organizatiilor de pacienti si ai producatorilor de medicamente. Astfel, la discutii vor lua parte ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, presedintele CNAS Vasile Ciurchea, presedintele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu, Marius Savu – presedintele ANMDM, Radu Ganescu – presedintele COPAC, alaturi de invitati din strainatate precum Nick Haggar – presedintele Asociatiei Europene a Producatorilor de Medicamente Generice, Paul Fleming – directorul Asociatiei Britanice a Producatorilor de Medicamente Generice si altii.

 

salon pacienti eliasDiscutiile se vor purta in jurul celor mai importante probleme ale sistemului de sanatate romanesc, iar invitatii vor incerca astfel sa identifice solutii pentru crearea unor politici de sanatate sustenabile fara limitarea si mai mult a accesului la tratament al pacientilor. Printre temele abordate se vor numara reformarea sistemului de sanatate din Romania pe baza modelelor de succes implementate in alte state UE, asigurarea unui acces mai larg la tratamente medicale pentru pacienti prin elaborarea unor strategii sustenabile in domeniul sanatatii, „Semestrul European” si impactul recomandarilor pentru Romania asupra politicilor de sanatate si inovatie si industria medicamentelor generice.

Actiunea de maine va beneficia si de sprijinul oferit din partea Asociatiei Europene a Medicamentelor Generice si Biosimilare, dorindu-se sa devina un eveniment de traditie al industriei romanesti de medicamente.

 


Adaugati un comentariu


 

*