Problemele varstei a treia, dezbatute la Conferinta nationala „Sarcopenia si fragilitatea varstnicului”

Evenimentul, la care sunt invitati si specialisti in geriatrie, endocrinologie, ortopedie, reumatologie, recuperare medicala, medicina interna, medicina de familie, medicina sportiva, nutritie, cat si farmacisti si asistenti medicali va avea loc in perioada 9-10  iunie, la Bucuresti.

 

conferinta congresIn aceasta perioada este, in plina desfasurare, campania de inscrieri pentru un eveniment stiintific programat a avea loc la inceputul verii, eveniment adresat specialistilor implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea varstnicilor. Conferinta nationala „Sarcopenia si fragilitatea varstnicului – Declinul functional musculo-scheletic” va avea loc in Bucuresti, in perioada 9-10 iunie. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania, The American Association of Clinical Endocrinologists Romanian Chapter si Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, impreuna cu compania de comunicare medicala Huston. Coordonatorii stiintifici ai conferintei vor fi  prof. univ. dr. Catalina Poiana si  dr. Gasparik Andrea Ildiko, la eveniment confirmandu-si participarea mai multi lectori lectori de renume din diferite specialitati medicale implicate in managementul afectiunilor pacientilor varstnici. Acestia vor sustine, pe parcursul celor doua zile, prezentari stiintifice si studii de caz legate de afectiunile specifice varstnicilor.

 

batrani medic (1)Dupa cum au precizat organizatorii, conferinta se adreseaza in egala masura medicilor cu specialitatea endocrinologie, ortopedie, reumatologie, geriatrie, recuperare medicala, medicina interna, medicina de familie, medicina sportiva, nutritie, cat si farmacistilor si asistentilor, tinand cont de faptul ca abordarea multidisciplinara a patologiei metabolice scheletice se impune ca o cerinta a practicii medicale avansate, in interesul pacientului.

Ca obiectiv principal, organizatorii conferintei si-au propus facilitarea dezbaterilor intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea varstnicilor, precum si furnizarea celor mai noi informatii si directii ale ghidurilor internationale privind cresterea calitatii vietii pacientilor.

Cei interersati se pot inscrie prin e-mail, la adresa  andra.bumbac@houston.ro, sau apeland numerele de telefon 0756.030.372 si 021.317.09.43. Pana la data de 7 aprilie, taxa de inscriere este redusa.

 

batrani frumosi si veseliConferinta este organizata in contextul in care populatia Romaniei se afla in prezent intr-un proces de imbatranire demografica, proces ce presupune si o serie de probleme de sanatate specifice varstnicilor. Printre aceste probleme se numara si osteopenia, caracterizata frazilizarea si pierderea de masa osoasa si sarcopenia, adica pierderea si fragilizarea masei musculare, odata cu inaintarea in varsta. Aceste probleme nu sunt specifice doar Romaniei, estimandu-se ca sarcopenia afecta la finele anului trecut aproximativ 20 de milioane de persoane la nivel european, estimandu-se ca pana in anul 2045, numarul acestora ar putea ajunge la 30 de milioane.

Daca pana in 2016, sarcopenia era considerata doar un sindrom asociat geriatriei, Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis anul trecut ca aceasta sa fie recunoscuta ca afectiune de sine statatoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*